Si eu am probleme cu infundatul nasului sever mai ales noaptea, as avea curiozitatea sa-mi spui si mie exact ce medicamente ti-a dat pentru povestea asta cu rinita cronica hipertrofica. Adica exact denumirea, si modul de a le lua.
Ti-as putea da tratamentul pe care il urmez de vinerea trecuta pana in aceasta vineri, dar te rog sa iti intrebi medicul ORL inainte.;') Dupa ce m-am vindecat de sinuzita in mai, la controlul de luna aceasta am rugat-o pe doamna sa imi schimbe tratamentul pe care il voi lua cand am nas infundat (Biorinil - pentru ca ba curge putin ba mult si Aerius - imi provoaca o stare de somnolenta) si mi-a dat Rinoclenil (spray nazal) si Zyrtec (picaturi orale care se iau cu suc sau ceai). Sper sa te vindeci de aceasta boala in curand! Banuiesc ca intelegi faptul ca eu am des insomnii din cauza asta, dar ma uit linistita la televizor sau ma joc la calculator.
Pai la mine e cam in felul urmator, racesc sau capat o gripa si mi se infunda nasul. Daca nu pun Bixtonim e teroare, nu pot dormi neam ca nu pot respira si pun Bixtonim. Si pun...si doua si trei flacoane in decurs si de 2 saptamani. Ma rog criza dureaza vreo 5 zile si dupa aia se infunda asa mai rar. Si tot asa, primavara, toamna...
Dar repet, eu pun Bixtonim si dorm, la dracu cu ea de dependenta ca macar se desfunda si ma tine ceva ore. Ce sa fac...
Aerius e antihistaminic, e anti mancarimi si alte asemenea cauzate de alergii. Restul nu le stiu o sa ma uit la prospecte, nu iau nimic de capul meu daca e ceva cu prescriptii speciale.
Cand e perioada de criza mi se infunda cate o nara atat de tare ca nici Bixtonimul n-o desfunda decat peste trei minute, deci stiu cum e. Rareori imi curge de ma tampeste sau mai rau, ma obliga sa-mi suflu nasul direct in chiuveta ca deja altfel as consuma tone de servetele.
Eh, NASol )) Ma bucur ca te-ai tratat si a functionat, o sa vad si eu ce fac. Multumesc.
Ai incercat Biorinil? Are risc scazut de dependenta.
N-am luat aproape niciodata decat Bixtonim. Singura data cand am luat ceva diferit a fost cand matusa mea a primit niste picaturi de nas cu pulverizator din america de la fiica-sa. Tin minte ca am pulverizat intr-o nara si nasul a stat desfundat 6 ore. Deci na...in mare parte la noi sunt panarame de picaturi. O sa ma interesez de biorinil si o sa incerc.
Mai sa fie! Daca esti dependent de Bixtonim cum am fost si eu, trebuie neaparat sa mergi la ORL! Eu am avut vointa mare si am invins dependenta!