| briana0002 a întrebat:

Cine imi poate da o dieta usoara + mentinere? As dori sa slabesc cel putin 10 kg PS : am 13 ani

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Andreeush a răspuns:

Și câte kg ai?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru a slăbi și apoi pentru a te menține este nevoie de alimentație sănătoasă și de sport. Termenul-cheie în slăbire este "deficit caloric".
Dar întâi spune-mi câte kg ai...pentru că o slăbire considerabilă prea bruscă, la vârsta ta mai ales, îți poate afecta sănătatea și dezvoltarea.

| LikeARollingStone a răspuns:

Buna!
La varsta ta nu ar trebui sa te bagi la diete complicate sau sa nu ai parte de vitaminele necesare.
Iti recomand sa mananci sanatos, in cantitati mai mici si sa faci cat de mult sport poti sau sa te misti mai mult facand diferite lucruri.

| anamaria82726 a răspuns:

Iti sugerez sa nu faci aceeasi greseala pe care am facut-o eu la varsta ta. Am tinut foarte multe diete si mi-am facut organismul praf. Adica la 13 ani eram ceva de genul: ma ingrasam 5, slabeam 10, ma ingrasam 10, slabeam 5 etc. Pentru ca tineam toate prostiile astea de diete care se gasesc pe internet.
Asta pana in clasa a 8 a cand am ajuns la maximul meu de 70 de kg si am mers cu fratele si parintii mei sa ne facem toti analizele la un medic nutritionist. El nu ne-a dat o dieta anume. Gen stricta de urmat. Dar ne-a explicat anumite lucruri. Si asta iti sugerez sa faci si tu. Banuiesc ca nu esti singura din familie care are probleme cu greutatea.
In primul rand, sugerez sa nu fii singura care ingearca sa aiba un stil de viata sanatos. Si sa incerci sa mananci bine si toti in jurul tau sa manance cartofi prajiti. Veti avea mai mult succes daca v-ati schimba toti stilul de viata.
Si la varsta ta nu este bine sa slabesti brusc. Ai mult timp la dispozitie. Eu zic doar sa nu mai mananci prost si se va rezolva cu timpul. Adica fara prea multe dulciuri, prajeli, sucuri acidulate. Adica in primul rand sa tii la sanatatea ta. Poti sa mai mananci din cand in cand ceva de care iti este pofta. Nu trebuie sa fii foarte stricta cu tine. Dar sa ai grija si la cantitati. Si mananca normal...3 mese pe zi si 1-2 gustari.
Ar fi foarte multe de vorbit pe acest subiect. Am trecut prin foarte multe etape cu procesul de slabit si mentinut. Sunt si mult youtuberi care fac videoclipuri despre asta si au experienta in domeniu. Poti sa cauti. Gasesti foarte multe video-uri despre asta si exercitii pe care poti sa le faci. Da si sportul este foarte important si sa bei pe zi 1, 5-2 litri de apa.