| Maria2008op a întrebat:

Buna! Cine ma poate ajuta cu cateva sfaturi sunt clasa a 8 a si am probleme cu tenul am acnee mai ales in timpul scolii,am fata plina de cosuri si folosesc diverse geluri de curățare a tenului,creme dar tot imi mai apar,iar la scoala toti colegii mei incep sa imi spunace am pe fata, sau sa rada si ma simt cumva prost cand ii aud.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Bogdan312 a răspuns:

Cel mai bine mergi la dermatolog. Eu am folosit cremă cu benzoyl peroxide, la inceput îți usucă pielea de acea e nevoie de mult moisturiser.

| Anonimul151 a răspuns:

Bună. Din păcate, cremele, gelurile de spălare nu prea ajută. E și perioada pubertății..., și asta e cauza. Și eu sunt în situația asta din clasa a 6 a. Iar acum sunt a 11 a. Am folosit atât creme, geluri de spălare... Dar am fost și la dermatolog. Care mi-a dat alte creme și geluri. Dar degeaba. Ultima data mi-a dat un medicament cu lactoza. Iar eu am interolanță la lactoză. Iar din acest motiv nu l am putut lua.

Ar trebui sa mergi la medicul de familie pentru a-ți da trimitere și pentru a merge la un dermatolog ( așa am făcut și eu) pentru a vedea ce îți dă.

În cazul colegilor... La fel. Am fost, și voi mai fi în situații de genul. Însă, din păcate întrebările cu "ce sunt alea", " ce ai pe față " etc sunt puse la mișto. Toată lumea știe ce sunt alea coșuri și acnee. Din păcate da, ne face să ne simțim prost. Ăsta e "bullying ", deși nu ne jignesc cu cuvinte urâte, o fac prin diferite metode, "ocolitoare".

Nu trebuie sa te simți așa. Trebuie să nu îi bagi in seama. Să îi ignori. Așa am făcut și eu, și până la urmă nu au mai zis nimic.

Pana la urma cândva și lor le va apărea coșuri sau vor păți altceva și vor fi puși într o situație de genul. Ei vor sa ne facă sa ne simțim jigniți, rău, iar după ei vor râde... Trebuie să îi lași în pace, sa ii ignori, să îi ocolești. O sa vezi ca va fi bine.

Până la urmă, la un momendat va trece și acneea...

Sper că te am ajutat!

| MarianWLF a răspuns:

Cosurile deseori sunt inflamatii inflentate si de obiceiurile alimentare, in general consumul mare de sare zahar si grasimi exact cum spune si celebra reclama, fastfood, patiserii, prajeli, prajuturi, cipsuri, sucuri, toate aceste lucruri creaza inflamatii in corp care ies la suprafata prin aceste cosuri, consumul mare de lactate are de asemenea acest efect, tine cont si de acest lucru, cremele mai mult amelioreaza efectul, nu elimina cauza, trebuie sa gasesti cauza, mergi si la un alergolog sa afli ce alimente iti dauneaza, toate cele enumerate mai sus o fac dar poate exista cateva care te afecteaza in mod agresiv.
Un mic "hack" care il recomand, intr-un bol apa cu gheata, tin inflamatile la minim, fa asta zilnic si vei vedea diferenta, sigur ai seri cand simti ca unele cosuri pulseaza, atunci se inflameaza, apa cu gheata nu da voie si le tine la dimensiuni mici, eu folosesc direct o bucata mare de gheata care o plimb pe fata dar avand in vedere ca dor acele cosuri recomand sa folosesti bolul ca sa nu iti provoci durere prin atingere.

| KovacsB a răspuns:

Alimentatia in primul rand.
Nu este o regula deoarece unii pot sa manance orice si au tenul ok iar altii de la o felie de salam ii apar 7 cosuri noi peste noapte.
Cauta diete pentru acnee.