Nu cu mult dar mai sanatos. Daca cumperi carne de pui din cea certificata bio (cam scumpa!). Piept pui circa 50 lei Kg. Oricum are carne simpla. In mezeluri se pun si zgarciuri si alte porcarii.
Puiul să fie de țară, altfel nu e nici un bai.
Iar, mezelurile dacă sunt de calitate, se pot folosi în continuare.
Oricum, hrană curată nu mai există.
1. Salamul e o mizerie sinistra. Nu prea exista exceptie de la regula asta, poate doar de-ala artizanal pe care NU il gasesti in comert si care are valabilitate scurta.
2. Pe de alta parte, exista unele sortimente de sunca decente, excelente pendru sandvis sau pur si simplu micul dejun - eu de multe ori la micul dejun maninc doua oua fierte, o felie/doua de sunca de Praga sau Padurea Neagra, o ceapa/ardei/rosie. Piinea nu e deloc necesara, e doar ca sa te umfli si sa aiba astia de ce produce faina...
3. Depinde de sursa puiului, desigur. Am facut o data greseala, la recomandarea expresa si repetata a unui vecin, sa cumpar pui importat din America. Mai mizerabil ca ala...
@Salontanul: Hai ca macane, da-o naibii! Mai bine iau somon de banii aia... altfel, iau piept de pui proaspat de la o ferma din Tg-Frumos cu vreo 18-20 RON/kg. Nu zburda ei pe-afara ascultind Mozart la sisteme audio BOSE, dar nici cei mai mizerabili pui de pe piata nu-s...
Da, este, carnea alba este mai sanatoasa decat carnea procesata (salam, sunca, cremwursti etc.)
Salamul si sunca sunt mezeluri care sunt printre cele mai naspa chestii pentru sanatate. Mai bine il inlocuiesti cu texturat de soia facut gen snitel...are gust destul de asemanator cu carnea. Si daca il faci poti manca din el 2-3 zile daca il pastrezi la frigider. Sau pur si simplu nu mai mananci carne in sandwich, mananca cascaval cu castravete, ardei, rosii, salata.
https://www.youtube.com/watch?v=WhP-6VnTlPA