anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cred ca am apendicita. Singurele simptome pe care le prezint sunt durerile abdomenului care le am doar uneori. Zilele astea m-a durut in dreapta jos, in timp ce mergeam. Mereu cand alerg ma doare abdomenul, ori in stanga ori in dreapta, sau in ambele parti. Nu se intampla foarte des. Dar mi-e frica. Acum o saptamana m-am trezit noapte ca aveam o senzatie de greata. Dar n-am varsat. Alte simptome n-am mai observat. Mi-e frica sa fac operatie si as prefera sa nu fie nevoie. As vrea sa stiu parerea voastra, daca credeti ca am apendicita sau nu. O sa ma duc oricum la doctor, sa vad care e treaba. Si daca am, e posibil sa dau in peritonita? In cat timp se face peritonita? Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| desisdana a răspuns:

Simptomele clasice includ:

- durere surda aproape de centrul sau partea superioara a abdomenului ce devine mai apoi ascutita si se deplaseaza spre partea din dreapta jos a abdomenului. Acesta este, de obicei, primul semn;

- pierderea apetitului;

- greata si/sau varsaturi imediat dupa ce incep durerile abdominale;

- umflarea abdomenului;

- febra nu foarte ridicata;

Alte simptome ale apendicitei pot fi:

- durere surda sau ascutita oriunde in partea superioara sau inferioara a abdomenului, spatelui sau in zona rectului;

- urinari dureroase;

- crampe severe;

- constipatie sau diaree.

Inflamatia peritoneului se manifesta prin dureri abdominale pe fondul unei distensii marcate a cavitatii abdominale, sensibilitate la palpare, febra. De asemenea apar ascita (acumularea de lichid in peritoneu, in cantitati variabile, in functie de stadiul bolii de fond) si oligurie (diminuarea diurezei).
Unele persoane acuza in acelasi timp frisoane, greturi, varsaturi si chiar dureri articulare. Exista de asemenea cazuri asimptomatice, in care nu apare disconfortul abdominal, ci doar o degradare a starii de sanatate determinata de boala hepatica sau renala de fond.
Simptomele peritonitei
Durerile abdominale incep brusc sau cresc treptat;
Localizarea durerii depinde de organul afectat;
Caracterul durerilor: sub forma de crampe sau continua, crescanda;
voma unica (apendicita) sau multipla (ocluzie intestinala, pancreatita acuta);
Balonari, retinerea emisiei de gaze si fecalelor se datoreaza intreruperii tranzitului digestiv;
Semnele generale: pulsul rapid, concordat cu febra inalta (39-40°C) la peritonita dezvoltata (initial 37, 1°C), subfebrila in apendicita; tensiunea arteriala scade in pancreatite, in peritonita terminala.
Peritonita acuta generalizata se traduce printr-o durere abdominala intensa si generalizata, prin semne de paralizie intestinala (varsaturi, oprire a evacuarii materiilor fecale si a gazelor), printr-o alterare a starii generale (febra, depresie) si uneori prin semne ale micsorarii volumului sangvin (paloare, anxietate, puls rapid). Muschii peretelui abdominal sunt foarte contractati; peretele abdominal devine tare, tensionat, dureros (abdomen de lemn).

12 răspunsuri:
| DaNNNiii a răspuns:

Consulta un doctor... eu am avut apendicita cand aveam 6 ani si nu e mare branza. Dar ca sa dormi linistita du-te la un doctor

| loredanalorena a răspuns:

Sie eu m-am operat in martie du-te la un control sa nu fie ceva grav aceste stari le aveam si eu.

| SenioritaTeePupaceşte a răspuns:

Pai daca aveai apendicita iti era foame si dupa ce mancai vomai, si durerea se lasa pe piciorul stang si nu mai poti sa mergi cu el deparca erai paralizata.Crede-ma fratele meu a avut pendicita si erai de mult pe masa de operatie! Poate sa fie altceva, vorbeste cu un doctor.

| RedHair a răspuns:

Nu cred... Daca ai avea, te-ar durea o zi suportabil dar a doua zi n-ai mai rezista. Poti sa stai in genunchi? (daca da, stai linistit, nu e apendicita). Totusi, du-te la medic, poate fi vorba despre altceva.
Bafta!

| Zippy a răspuns:

Draguta peritonita se face dupa 24 de ore de apendicita. Daca zici ca de o saptamana ai simptomele pana acum erai moarta.Probabil ai ceva la stomac sau bila.Iti recomand sa mergi la un doctor

| bistriteanul a răspuns:

Uite, link-ul acesta sper sa te ajute: http://www.csid.ro/health/apendicita-cauze-simptome-tratament-3825721/... Totusi cel mai bine e sa mergi la un doctor sa te consulte!

| Capshuu a răspuns:

Buna eu m-am operat de apendicita si sa stii ca nu e asa grav intr-adevar simptomele care le simti pot fi din cauza apendicitei sa nu...dar daca ar fi sa ai nu-ti face probleme este o operatie foarte usoare o sa ai dureri in prima saptaman adica ma refer ca o sa te doara cand o sa mergi. Dupa operatie daca esti mai sensibilaa veii avea stari de voma groaznice dar o sa treaca. peritonita nu se face asa de repede daca te duci din timp la doctor nu vei avea probleme asa ca te sfatuiesc sa mergi cat mai repede posibil la doctor nu este chiar asa de rau succes sper sa fie bine :*!

Răspuns utilizator avertizat
| cristina97_8056 a răspuns:

Daca durerea de la abdomen se lasa ope picior du-te la doctor ca dureri in partea dreapta a abdomenului apar si de la efort fizic si cand spargi seminte si daca ai avut simtoma de a voma poate siu si dn alte motive

| apasnii a răspuns:

Doamne acestea sunt simptomele rakului intestinului drept subtire. e foarte grav mergi numai decit la doctor mine.doamne eu is singur doctor am 37 de ani profisional lucrez in bucuresti.vina la mine la birou. poti sa vi mine strada! paul greceanu casa 3 etajul 1 este secretara astept mine tie gratis

| Eloissa_7084 a răspuns:

Buna...consulta doctoru,si daca spune ca nu ai nimic inseamna ca e o raceala,cred, am o colega pe care a durut-o la apendicita si cand a consultat-o doctoru, ea spus ca nu are nimic. Sper ca am fost de ajutor. Funda?happy

| doctoressa a răspuns:

Buna! Intr-adevar, este posibil ca durerile tale abdominale sa aiba legatura cu apendicele. Peritonita apare atunci cand apendicele inflamat se rupe, iar continutul lui/care e acelasi cu cel al intestinului se varsa in cavitatea peritoneala. Ar fi bine sa mergi la medicul tau la un consult, pentru a afla ce anume iti cauzeaza aceste dureri. Multa sanatate! http://www.i-medic.ro/boli/apendicita-acuta