Da, e buna fiindca lamaia contine multa vitamina C care e buna sa te fereasca respectiv vindece raceala. Si mierea oricum e buna pentru imunitate.
Nu prea te fereste de raceala, deoarece zaharul din miere (ca orice zahar normal) slabeste sistemul imunitar. Dar totusi, e buna si limonada la ceva. Tot ce este dulce slabeste sistemul imunitar. Deci cel mai mult te-ar ajuta sa renunti la dulciuri si sucuri; iar oganismului sa ii dai necesarul de zahar din fructe, consumandu-le ca atare caci acestea au si vitamine, mai multe decat in suc.
Ceapa si usturioul intareste sistemul imunitar. De mentionat ca usturioul scade tensiunea arteriala; ceapa creste tensiunea arteriala.
http://www.csid.ro/......-14045078/
Zahărul din miere este la fel de rau ca zahărul natural. Dar este recomandată din pricina ca mai are niste nutrienti in plus față de zahăr.
Până la urmă si zaharul este natural. Ca si mierea, el nu expira niciodată. Dar ambele au actiuni grave asupra pancreasului doar atunci când se consumă prea mult dulce, solicitându-l să producă prea multă insulină dintr-o dată, care este răspunzătoare pentru transformarea hranei in energie.
Pe lângă anatomie ar fi trebuit să fie si fiziologie, care reprezintă cunoasterea funcțiilor organelor interne ale omului.
Diabetul zaharat este boala secolului nostru. Cel mai mulți oameni îl au dar nu știu asta. Este si greu de depistat. Si se transmite genetic la copii.
Si cum să nu fie oamenii bolnavi când într-un borcan de gem se afla 70% glucide (adică zahăr)?
Pe borcanul de miere nu scrie nimic in afară de "miere naturala". Sunt mult prea multe alimente extrem de dulci. Iar dacă statul le aprobă asta nu înseamnă că nu sunt dăunătoare. Eu nu as fi aprobat nici un aliment care conține peste 50% glucide, in afara de cele naturale.
Repet: tot ce e dulce atacă globulele albe din sânge, globule care luptă împotriva microbilor, virusurilor si altor "corpuri străine" care ajung in sânge. Globulele albe le putem numi soldati. Iar globulele rosii le numim cărăuși; ele cară oxigen si nutrienti in tot organismul.
Pe lângă zahar, mai exista si o altă amenintare a globulelor albe: leucemia. Aceasta apare atunci când organismul nu mai este in stare sa producă globule albe.
Deci tot ce bem si mancam ne afectează. De aceea spun ca fiziologia este mai importanta decât orice alta materie de la scoala. Pentru ca noi trebuie sa stim cum funcționează organele interne.
E buna si limonada. Dar consider ca sunt suficiente 2 linguri pline de miere la 2 litri de apa.
Apropo, e buna si gramatica căci se vede că am nevoie de ea. Nici Lumia 520 nu ma ajuta prea mult la scris.
Daca e asa atunci ce sa mai mancam. Sa mergem in mijlocul paduri si sa traim cu plante salbatice? Zaharul e rau, carnea e rea, apoi daca e sa luam legumele si tot ce e vrede si astea sunt rele ca sunt stropite cu tot felul de insecticide si pesticide si mama lor.
Mierea din comert e aproape toata falsificata. Are niste efecte curative dar nu as zice miraculoase. Cel mai bun antibiotic natural e propolisul urmat de galbenele. Propolis, polen, astea maresc imunitatea.
Stiu ca e falsificata, eu am miere naturala. Dar aia din comert ajuta la sistemul digestiv, asta m-ar interesa mai mult decat o raceala?
Mierea este usor diuretica si laxativa, poate fi de folos. Sau nu, depinde de situatie, de organismul fiecaruia, boli, etc. Aia din comert e facuta din multe porcarii care iti pot dauna. La unele laboratorul ACA si altele nici macar nu a putut descoperi din ce rahaturi e facuta. Neam de nem sunt stupar. In fam mea din batrani au mai dat coltu, acum mai exista eu si varu cu doar cca 660 stupi. In comert chiar daca nu e falsa e conform norme UE= fiarta la 60-70 grade si distrus tot ce e bun in ea = simplu indulcitor.
Cineva mai jos zicea ca zaharul din miere e la fel de rau ca cel natural dar ca pe langa acesta, mierea are mai multe calitati. Eu oricum o sa incerc combinatia asta sa vad cum o sa fie peste cateva luni.
Fiecare zice ce vrea, inteleptii se balacesc acum in toate dar inca nu a gasit nimeni legatura dintre filozofie si chimie. Eu m-am plictisit de discutii cu cei care cauta contraziceri mai ales ca informatiile nu sunt pe cartele, cine vrea gaseste si invata. As putea vorbi pana maine despre miere si zahar. Iti propun doar un mic experiment - Se face rachiu de prune, da? Se poate adauga zahar pentru marirea cantitatii sau tariei, la alegere. Pune la 10 kg de prune 1 kil de zahar si la 10 kg 1 kil de miere. Fa rachiu. Ai 2 sortimente de aceeasi tarie. Cica zaharul din ele e la fel, nu? Bea intr-o seara de unul si in alta de celalalt, in cantitati egale dar cat sa te ametesti putin. Imi spui cum ti-e capul a 2 a zi de la ele si mai vorbim. Salutare!
Da. Pana la urma si daca bei un pahar de apa si crezi cu tarie ca o sa te fereasca de raceala, o sa te fereasca de raceala. Efectul placebo e unul mai puternic decat efectul multor medicamente.
Si vitaminele din lameie intaresc putin sistemul imunitar, dar trebuie sa mananci regulat.
Si crezi ca efectul placebo te vindeca de orice boala?
Nu orice boala, dar te POTI vindeca cu placebo de multe boli si afectiuni si nu neaparat ca te vindeca, cat te face sa te simti mai bine.
E adevarat. Lamaia, are vitamina C. Mierea, este un antibiotic natural.
Vad ca cineva ti-a raspuns cu "zaharul din miere". Daca mierea nu e contrafacuta, nu e nociva ca zaharul. "Dulcele" ei e cu totul altceva.