Ai intrat intr-un fel de cerc vicios. Inainte de a intreprinde ceva (o discutie) te gandesti: oare ma voi rosi iar? Si, cum zice o vorba, de ce ti-e frica de aia nu scapi, tocmai aia se intampla. Va veni un moment cand cercul acesta se rupe si totul va fi istorie. Nu te impacienta, ia-o usor. Treptat-treptat, initiaza discutii ceva mai lungi, de preferat cu oameni mai seriosi; roseata de la inceput dispare pe parcursul discutiei. Poti chiar sa ii spui interlocutorului de problema cu care te confrunti. El te va incuraja si desigur te vei simti mai relaxata. De ajutor poate fi si daca spui unor personae reale despre chestia asta, nu numai noua; personae de incredere, bineinteles. Este altceva cand discuti in real decat in virtual. Cu cat vei spune la mai multi, cu atat mai repede vei depasi situatia.
Asa e,tot timpul ma intreb : oare ma voi rosi iar? Pai multa lume stie asta despre mine, dar cand cunosc pe cineva nou, sa zicem, acea persoana nu stie ca eu ma rosesc si nu stie ce mi s-a intamplat de m-am rosit asa. Dar, mersii de sfat !
Poate esti timida. Incearca sa vorbesti zilnic cu cineva nou, fa-ti mai multi prieteni, obisnuieste-te cu oamenii. Nu cred ca ai o problema medicala ci doar esti rusinoasa.
De fapt chiar nu sunt rusinoasa sau timida deloc, din contra, multe lume zice ca sunt tare tupeista.Dar daca tot sunt tupeista nu stiu de ce ma mai rosesc .
SmileAgain întreabă: