| deni497 a întrebat:

Buna, cred ca mi-am luxat cotul cand am cazut. Nu m-a durut foarte tare in primele minute, dar dupa 1 ora nu mai pot intinde bratul. E ceva grav sau poate fi tratat acasa/
ps nu pot pune semnul intrebarii evindent de ce

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Pentru inceput, ține pe locul dureros o compresă (poate fi și un prospop mai mic) cu apă rece. Înfășoară brațul și ține-l peste noapte. Când poți, înmoaie din nou prosopul in apă rece. Era bine să faci acest lucru, din oră in oră, dar fiindcă e noapte, e mai greu...
Dacă ai prin frigider o pungă cu mazare, ori cu fasole inghetata, ar fi bine să o folosesti, o ții pe zona dureroasă, fiindcă se dezgheată mai greu și nu mai trebuie să iti faci griji.
Daca poti, ia si un antiinfalamator, fiindcă e impotriva durerii.
Să știi că se va umfla... sad

| wj a răspuns:

Daca aveai luxatie, nu puteai din start sa mai executi miscari normale cu bratul. Functie de cum ai cazut, poate l-ai fisurat.
Mergi la medic!