| bbnnmm a întrebat:

Cred că mi-au apărut niște negi genitali, lângă intrarea în vagin. Sunt conștientă că trebuie să merg la ginecolog și îmi voi face programare cât de curând posibil. Dar vreau să știu care va fi tratamentul, îi va extirpa direct, îmi va da ceva creme sau care va fi metoda? E o afecțiune gravă apariția negilor genitali? Din ce cauză apar? Dacă eu am negii genitali și am avut relații sexuale, ar trebui ca și partenerul meu să meargă la un control?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| QElenaBoghiu a răspuns:

Negii genitali sunt una dintre cele mai comune boli cu transmitere sexuală și se răspândesc rapid, prin simpla atingere a zonei afectate. Chiar dacă nu reprezintă o afecțiune gravă, disconfortul provocat de negii genitali poate sta în calea unei relații sexuale sănătoase. Află ce sunt negii genitali și cum știi dacă îi ai.
Negii genitali sunt bucăți de carne, crescute în zona organelor genitale și a anusului. Sunt cauzați de anumite rădăcini ale virusului papilloma. Sunt peste 100 de tipuri de HPV, unele produc negi în anumite părți ale corpului, altele duc la apariția cancerului.
Negii genitali sunt cauzați de două tipuri de HPV – 6 și 11. Între 500.000 și un milion de oameni sunt diagnosticați anual cu această problemă.

| QElenaBoghiu a răspuns:

Consultă cât mai rapid medicul ginecolog.

Numai întreține relatii sexuale până nu îmi spune doctorul cat de gravă este problema ta

Multă sănătate.

| Violleta2022 a răspuns:

Negii genitali sunt luati doar prin sex neprotejat, fiind o boala cu trasmitere sexuala!
Asa este cand faci sex neprotejat si nu-ti pasa ca te contaminezi cu boli pe care unele nici nu le vezi, dar suferi cumplit mai tarziu.
Bineinteles ca sunt luate de la partnerul de sex.
ideea este ca, pe langa aceasta infectie cu HPV, s-ar putea sa fii luat mai multe boli, care inca nu sunt vizibile, dar in timp apar simptome. O alta infectie cu HPV, invizibila (adica fara semne vizibile pe corp) erodeaza colul uterin si in cativa ani faci cancer de col uterin.
In situatia asta, se impune o investigatie serioasa a tuturor bolilor cu transmitere sexuala si tratament pentru ele, atat tie cat si partnerului tau de sex. Fa si un test de SIDA, ca oricum nu-i nici un semn pentru primele 6-12 luni, iar cand il descoperi este deja prea tarziu.
Pe viitor, sexul fa-l doar cu prezervativ (oral, vaginal si ana l) ca apar bube si la gura daca faci oral.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate de la ei i-ai si luathappy sau cine stie. Daca el n-are si n-ai mai avut alti parteneri, poti sa iei si dintr-o baie publica, sa pui mana pe ceva pe care cineva care s-a scarpinat la dodoasca, si a pus mana si ea sau el in acel loc. \Dar nu pare plauzibil.
Mai plauzibil e ca ori el te-a inselat si ti-a dat si tie, ori tu pe el si a luat si el.