Nu sunt genetice. Ce se știe. Eschimoșii din Canada de exemplu, când mâncau tradițional și fără dulciuri ( de unde, acolo, pe ghețuri?) aveau dinți buni. Dar guvernul canadian, ca să îi ajute să trăiască mai ușor, i-a mutat în case. Acolo au început să mănânce ca noi. Imediat au avut nevoie de medici și de dentist.
Nu știu, la mine n-a fost cazul nici în familie.
Dacă n-au avut igiena corespunzătoare csf
Este posibil sa fie ceva transmisibil din familie. Chiar aveam o discutie cu un prieten care are 25 de ani si imi zicea ca are dantura praf, iar cand merge la dentist se mira ala cand aude ce varsta are tinand cont de dantura pe care o are. Si eu am probleme cu dantura desi am igiena buna, tot imi apar carii. Mama are dantura buna la 40 si ceva de ani, dar tata o are cam praf si cred ca il,, mostenesc,, pe el la capitolul asta.
De exemplu, bunica din partea mamei, la 70 de ani, are toti dintii in gura. La capitolul dantura, toate rudele din partea mamei stau foarte bine, insa familia din partea tatalui meu se confrunta cu probleme. Toti au probleme, de la dinti strambi si carii pana la parodontoza si necesitatea implantului dentar sau a protezei mobile. Eu am observat ca am acelasi dinte stramb, putin mai scurt si indreptat in exact aceeasi directie precum tatal meu( incisivul lateral mandibular). Daca toata familia are probleme cu dantura, atunci nu poate fi doar o coincidenta. Adica, daca toti isi pierd dintii prematur chiar daca îi ingrijesc, atunci poate fi genetic.
Pt ca nu au inca o explocatie convingatoara genetica a ramas sa scape turma.
dobrin1019 întreabă: