| Adesim a întrebat:

Bună! Crema de gălbenele ajuta piele care a suferit arsuri să se vindece astfel încât să nu rămână cicatrici? Menționez că acum iau un tratament de la un dermatolog dar după ce termin aș încerca cu crema de gălbenele.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Ajuta la regenerare intr-o mica masura dar aici depinde in principal de ce grad este arsura.E vorba de cea care apare de la soare sau altceva mai grav? Pielea traumatizata rar se mai reface in caz de arsuri de grad ridicat. Eu iti sugerez gel de aloe vera. Daca te uiti la ingrediente, multe creme au uleiuri derivate din petrol, iar pe arsuri nu e ok sa pui din astea.Cauta o crema buna, dedicata pentru arsurile solare si atunci vei fi ok. Eventual intreaba dermatologul ce poti folosi dupa ce termini tratamentul, asa e cel mai safe.

| Adesim explică (pentru dullcat):

M-am fript cu ulei, o arsura destul de urâtă. S-a lăsat cu infectie. O să întreb la următorul control.

| dullcat a răspuns (pentru Adesim):

Ah, foarte nasol.Un truc pe care mama il foloseste de cand o stiu e sa aplice, pentru arsurile astea de bucatarie, ulei plus sare de buacatarie.Niciodata n-am inteles logica, ca doar uleiul capteaza caldura acolo in piele si in astfel de cazuri vrei sa faci fix opusul, sa racoresti zona. laughing Beats me, nu incurajez astfel de experiemente, tot mai bine la farmacie/medic.Sanatate!

| Adesim explică (pentru dullcat):

Ciudata combinație? Mulțumesc frumos!

| dullcat a răspuns (pentru Adesim):

Bizar este ca functioneaza, nu ii ramane semn pe piele deloc. laughing

Cu placere!

| relian a răspuns:

Crema de galbenele este fix ce spune si numele pistol cu apa laughing este doar o crema, nici macar nu-i antibiotic, sa zici ca te protejeaza cumva.
Este o simpla crema, beneficiaza dupa ea doar cei carte o fabrica, ca de facut ceva nu vad ce sa faca.
Dar asa e romanu, merg toti dupa turma, asa spun si de ciocolata cu rom si de mai stiu eu ce alte produse, care li sau parut lor cand erau copiii f bune, acu cand is adulti parca nu mai e asa de buna laughing normal ca nu mai e, pentru ca adult fiind ai alte gusturi, te schimbi, nu mai esti copil.

Am intilnit persoane chiar aici in America, cand merg in RO se intorc cu geanta plina de creme de galbenele laughing ca nu au avut cand erau mici, sau acolo, si au ramas cu conceptia aia ca crema aia rupe norii.

Unia deja mi-au spus, parca chiar ca nu face nimic laughing acu incep sa se mai trezeasca unia din ei.

Daca crema ai, sau alta crema ar fi facut ceva, iti dai seama ca nu mai erau chirurgi pasticieni, nu mai era lumea asa cu cicatrici ori crema "minune " rezolva pe toti, ca asa este vazuta ca o crema minune, orice problema are omu, -dai cu galbenele ca trece laughing daca esti suparat, baga ceva galbenele si te inveseleste, galbenele la sticla era bun sa mai faca aia, bere cu galbenele, sau vin cu galbenele laughing sigur ar avea succes garantat.

Poti sa te dai si cu crema de tamaie si cu aghiazma ca nu rezolvi nimic.
Ce vrei tu numai medicu cu bisturiu poate, dar si acolo trebuie sa te vada sa stie de se poate sau nu, fctie de ce grad sau cit de mare este suprafata respectiva.

| Invictusman2025 a răspuns:

Crema Cicatridina unguent e mai eficient sau spray-ul.

| Ade4ever2389 a răspuns:

Nu cred ca ajuta din pacate, odata ce ai dobandit cicatrici, dupa slabe sanse sa mai scapi de ele.
Am citit cartea Alexandrei Furnea-Jurnalul lui 66 si ea cand a avut arsuri a incercat si cu crema de galbenele, insa fara efect.

| Adesim explică (pentru Ade4ever2389):

Cineva îmi zicea ca a fost ars pe fata si i-a trecut dar nu am încredere.

| elennaionela14 a răspuns:

Eu zic sa incerci cu mierea de albine.
Am fost arsa cu ulei de gatit la degete si ma dadusem cu miere de albine.ma ajutat foarte mult

| Adesim explică (pentru elennaionela14):

Problema este ca am auzit ca spray-ul cu propolis vindeca l-am folosit 2 săptămânii și am dat în infecție și alergie locală. Nu știu dacă mai este bună mierea în situația asta.