| Λndrei a întrebat:

Buna!
Cum ati incerca sa va invingeti frica de inaltime si ape adanci,(daca nu aveti aceste fobii in cazul in care le-ati avea)?
Sincer imi este aiurea sa intru intr-o apa ce imi ajunge chiar pana la piept.Este posibil o rusine ca la varta mea,(18 ani), sa nu stiu sa innot si sa-mi fie frica de apa dar vreau sa scap de aceasta problema si de cealalta.
Va rog ajutati-ma!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ovidiu8msn a răspuns:

Cand am invatat sa inot, era un baiat care ii era frica de apa. Din 1:30 ore cat stateam in apa, cam o ora si ceva el se tinea de scara de la bazin. Cand intri in bazin, tineti respiratia si stai cateva secunde sub apa. Asa o sa te acomodezi mai usor. Alege un punct fix aflat la 2-3 metri si impingete spre el cu picioarele. Asa o sa inveti sa plutesti cat de cat. Toata treaba este sa nu mai ai grija asta constanta,, ma inec''. La inceput o sa sa bei la apa din bazin de te saturi de ea. Dupa care o sa te descurci.

9 răspunsuri:
| WeaponGirl a răspuns:

Ti-e frica sa intrii in apa pana la piept? pai eu ce sa mai zic ca si daca ma stropeste cineva ma isterizez laughing si eu am frica de apa, intru asa putin sa ma racoresc si gata, sincer, nu cred ca as putea sa invat sa inot, mi-e prea frica si nu am de ce sa fac asta... happy mai bine stau deoparte. Dar tu daca vrei sa scapi, inscrie-te la cursuri de inot, doar asa o sa reusesti, cat despre frica de inaltime, nu stiu ce zic happy

| Λndrei explică (pentru WeaponGirl):

Nu mi-e frica sa intru in apa pana la piept,(poate m-am exprimat gresit), dar am o senzatie ciudata tongue

| MirelaC a răspuns:

Salut
Nici eu nu stiu sa inot, da' aia e.Nu-mi fac eu griji. Evit locurile cu apa adanca, chiar si pana la piept, ca si de-aia mi-e frica.Am fost la salina in turda si e un lac acolo si te poti da cu barca si nu parea foarte adanc, dar nu am vrut sa aud de barca.Mi-e frica.
De inotat nu m-as apuca, pentru ca as parea penibila.cel putin asa cred eu.Consider ca pana la o varsta destul de frageda poti merge la cursuri de inot, nu cand ai 19 ani.Bine..chestia asta cu invatatul o am in cap de pe la 15 ani..adica de-atunci mi se parea aiurea sa merg.Cum ti-am zis. evit locurile cu apa adanca.
Legat de inaltime..nu am frica, darthinking ma gandesc ca ai putea incerca prin a alege locuri ce cresc in altitudine pentru a te obisnui.Azi 30 m, maine 70 si tot cresti..nu stiu.Eu asa cred ca as face ca sa ma obisnuiescthinking, dar nu am habar daca da rezultate.
pa paa

| Niiiicu a răspuns:

Salut,multi ininte, nu este o rusine nici eu nu stiu sa innot si avem aceiasi varstarolling on the flooreu nu am fobii insa poti scapa de ele dacai ai multa vointa si chiar iti doresti acest lucruhappybaftawinking

| vlad89c a răspuns:

Frica de inaltime e mai greu de invins, pentru ca depinde de multe lucruri...
Dar frica de apa este usor de invis, trebuie sa inveti sa inoti...

| YONTU a răspuns:

Si eu am aceeasi problema ca si tine!(Am 13 ani) Si stii cum am scapat? Pai ca sa scap de inaltimi parintii m-au dus intr-un loc la 30 de m. si-mi tremurau picioarele si nu stiam ce sa mai fac si atunci m-am aplecat peste un gard care-mi ajungea pana la glezne si am privit in jos si am privit in jur de 10 min si a doua oara cand am mers nu-mi mai era frica! De adancimea apei aici nu stiu sa-ti raspund ca mie mi-a fost frica numai de inaltimi!
P:S: Daca crezi ca ti-am fost de folos poti sa-mi dai si-o funda?
Multa bafta!

| nustiunustiu a răspuns:

Salut, am aproape 14 ani.Eu ma bucur ca nu am frica de inaltime. Pot sari fara nuci o frica de la balcon. Intr-o zi am mers pe o grinda de beton fara sa ma tin si fara sa am ceva de protectie cam la aproape 6 metri inaltime.

| 4youendme a răspuns:

Am ners la inot citeva luni in care nu am invatat nimic in afara de cadea la fuund ca o piatra. dupa citeva zile dupa ce m-am lasat de inot am mers la strand erau acolo doi salvamari, nu stiam inota, mama mea mi-a spus sa intru in piscina ca-s doi salvamari in caz de inec happy

| Ramona_Tarnoveanu_1984 a răspuns:

Eu am invatat la 29 ani sa inot, imi era o frica teribila de apa desi imi doream sa invat.am facut cursuri de inot si am invatat...