| natural a întrebat:

cum e cu lentile de contact? vreau sa-mi pun dar vreau sa aflu de la cine are cum e. va

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

1) In primul rand trebuie sa vezi daca ochii tai pot suporta lentilele de contact. Exista oameni care se nasc cu ochii sensibili si nu suporta lentilele de contact.
2) Cu cat dioptriile sunt mai mari cu atat sunt suportate mai greu
3) Prima data cand le folosesti, o sa iti ia o perioada sa te obisnuiesti cu ele.
4) Exista lentile de unica folosinta (o singura purtare), care pot fi purtate o saptamana, o luna, 3 luni. Dupa care trebuie aruncate.
5) In maxim 30 de ani de folosire relativ frecventa (cel putin odata pe saptamana) se dezvolta o sensibilitate a ochiului si nu mai pot fi purtate lentilele de contact
6) In mod normal, dupa o perioada de acomodare, nici macar nu se mai simt.
7) Daca folosesti lentile trebuie sa ai mare grija cu igiena locala a ochiului si a lentilelor. Lentilele produc leziuni la nivelul ochiului care se pot suprainfecta foarte usor.
8) Folosirea lentilelor de contact contraindica inotarea in bazine si piscine publice (trebuie sa lasi o perioada de cel putin 3 zile intre ore purtarea lentilelor si inotul in piscine publice).
9) Trebuie sa ai grija foarte mare de lentile, sa le pui in substante sterile/sterilizante intre purtari, sa nu le lasi in praf, etc. Orice greseala cu asta poate duce la complicatii oribile.

| jhdvavsfhkegvfrkhegbvr a răspuns:

Nu stiu daca te referi la cele folosite in loc de ochelari, sau cele de schimbat culoarea. Eu mi-am luat lentile care fac ochii albi si le folosesc aproape tot timpul, de obicei uit ca le-am pus, pana ma vad in oglinda. Cu cele folosite in loc de ochelari, nu cred ca e mare diferenta.