| Seulbi a întrebat:

Bună!
Cum este posibil ca cineva să aibă un puls mic chiar și când depunde efort?

De puțin timp mă confrunt cu această situație. Înainte, pulsul meu era întotdeauna peste 80, iar la efort ajungea la 100+. Acum, pulsul meu rămâne constant la în jur de 80 bpm, iar în repaus chiar scade sub 70. Am sesizat că și tensiunea mea ajunge să fie 103/81, deși o am 11/7 sau 12/8 în general.
Săptămâna trecută am fost la cardiolog, am făcut un ekg și o ecografie, și mi s-a zis că inima e bine, dar va trebui să fac și un holter pentru puls și tensiune.
Știu că aceste valori sunt perfect normale, dar eu mă simt incomod cu ele (amețesc de ceva timp, iar pulsul abia se simte la încheieturi și în piept) și sunt curioasă de motivul lor, pentru că nu pare ceva ce ar putea apărea fără vreo cauză, nu? laughing

Menționez că am 24 de ani și nu sunt și nu am fost sportivă (știu că sportivii au valori atât de stabile thinking), iar în ultimul timp am probleme cu somnul (insomnii, trezit brusc din somn) și sunt agitată și stresată, dar cred că asta ar trebui să crească pulsul, nu? laughing

S-a mai confruntat cineva cu așa ceva sau există cunoscători care ar putea ști ce e asta? Caut doar păreri orientative, mulțumesc!

Istoric medical:
- Tiroidită autoimună cu hipotiroidism (sub tratament, valori normale)
- Carență de fier.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Inima este pompa sangelui.
Ca orice pompa, ea trebuie sa asigure cantitatea necesara de sange (purtator de substantele) organismului.
Cantitatea se pompeaza in continuu, cu un ritm si presiune, ca la orice pompa de apa (cu pistoane).
Daca este necesar (efort mai mare), se mareste pulsul (se pompeaza mai rapid).
Tensiunea (presiunea) depinde de trei factori:
- ingustarea /dilatarea vaselor de sange
- fluiditatea sangelui
- forta /cantitatea de pompare a sangelui de catre inima.
Sistemul cardio-vascular se auto-regleaza permanent, in functie de efortul /consumul de energie si substante ale organismului.
Daca depui un efort (de exemplu: alergi fortat), atunci se ridica pulsul si implicit si tensiunea.
Revenirea la normal (valorile de relaxare) se face cu atat mai repede, cu cat organisml este mai antrenat (vezi: sportivii).

| Violleta2022 a răspuns:

Se cheama IPOHONDRIE ceea ce ai tu!

| Violleta2022 a răspuns:

Cred ca-i cazul sa te focusezi pe un sport, facut zilnic si sa arunci tensiometrul, ca ai facut o obsesie care iti mananca zilele!
Iti spune medicul cardiolog ca NU ai nimic la inima si analizele confirma acest lucru, iar tu continui sa-ti iei tensiunea acasa si sa bati campii pe diverse fromuri, de dragul de a cersii mila.
Evident ca un om normal la cap nu ar face asta!
Ametelile si starile de lesin sunt generate de atacurile de panica, pe care ti le induci singura prin "boala inchipuita", termenul medical fiind IPOHONDRIE, cu care te alimentezi singura.
Inceteaza cu prostiile si fa sport, ca esti mult prea tanara si sanatosa fizic ca sa o iei razna cu capul, de la inventat boli.

| Violleta2022 a răspuns:

Inca ceva: EFORT se considera cand alergi sau cand faci sport intens, nu cand te dai jos din pat si astepti sa-ti craesca pulsul de la atata lucru.

| Violleta2022 a răspuns:

Inca ceva: tiroida autoimuna si hipertiroidia sunt generate de obezitate si mancat mancarea nesanatoasa.

Totul se poate reversa DACA incepand de azi mananci sanatos si elimini total CARBOHIDRATII si DULCIURILE din viata ta!

Nu, chiar nu glumesc cu acest lucru, fiindca am vazut zeci de persoana la endocrinolog in Sydney, care au reversat aceste boli metabolice, considerate ale obezitatii si sedentarismului.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

O inimă antrenată are puls mai scăzut în raport cu cel normal.