| Amely21 a întrebat:

Bună! Cum pot stopa reapariția de herpes bucal? Adică dacă la buza de sus am avut herpes si cum țin buzele strânse(că nu am cum să evit), nu se poate transmite pe buza de jos? Deja aproape mi-a trecut, dar am simțit o mâncărime pe buza de jos. Nu vreau să apară din nou acolo...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| alina2k18 a răspuns:

Pentru herpes recurent recomand consult la dermatolog.
Herpesul e cauzat de un virus pe care il ai DEJA in corp.
Nu ti-l transmiti tu de o parte pe alta gen decat daca ai anumite boli ai imunitatea compromisa si atunci poate sa iti apara si bucal si... Ocular.

| Amely21 explică (pentru alina2k18):

Dar fix când mi-a trecut ăsta, a apărut și în partea de sus, unul nou...nici nu îmi place sa ma gândesc că iar o iau de la capăt

| alina2k18 a răspuns (pentru Amely21):

Sunt tratamente -pastile- care stopeaza aparitia herpesului daca iti apare >2 ori pe an.
Iti zice medicul cand sa le iei gen daca iti apare la 3 luni sau la schimbarea anotimpului sau dupa vizita la dentist etc.
Mentine o igiena riguroasa si nu te bibili mult pe fata gen atins gura si dupa scarpinat la ochi= NU.
Otherwise plasturi si Aciclovir unguent sper ca folosesti.

| Amely21 explică (pentru alina2k18):

Plasturi nu îmi țin acolo, îmi pică...și oricum am folosit destule, și Propolis și usturoi. Eu cred că doar odată am mai avut herpes, nu am avut probleme cu el...nu știu acum de la ce o fi apărut!

| RobertMoon a răspuns:

O dată ce ai făcut herpes o dată o să îl ai în corp, iar el "hibernează", iar o dată la ceva timp va apărea din nou. Singura metoda de a preveni este sa te hidratezi corespunzător și să iei un supliment numit Lizina (Lysine), pe langa faptul că ajută la prevenirea lui ajuta și la o vindecare mai rapidă.

| Amely21 explică (pentru RobertMoon):

Pai adica azi mi s-a dus crustă de la herpesul de la buza de jos, si acum mi-au apărut două bubițe la buza de sus...fix deasupra lui asta, ma gândeam ca a fost de asta, ca s-a luat de la ăsta, ca tot jena locul ăla...dar nu pot sa evit sa nu se atingă.

| RobertMoon a răspuns (pentru Amely21):

Cred că m-am molipsit de la tine...mi-a apărut și mie un herpes pe buza de sus laughing

| Amely21 explică (pentru RobertMoon):

Serios? Of of :-D

| RobertMoon a răspuns (pentru Amely21):

Yep

| vladg25 a răspuns:

Virusul herpetic odata initiat nu sta doar intr-un loc. Daca ai avut si deja incepe sa treaca nu o sa-ti apara la buza de jos. Pentru a evita herpesul trebuie sa bei multa apa si sa folosesti balsam de buze cam zilnic. Daca te deshidratezi poate reaparea pentru ca el "doarme" la baza nervilor, nu e neaparat sa il iei de la cineva(desi se poate).