Pentru herpes recurent recomand consult la dermatolog.
Herpesul e cauzat de un virus pe care il ai DEJA in corp.
Nu ti-l transmiti tu de o parte pe alta gen decat daca ai anumite boli ai imunitatea compromisa si atunci poate sa iti apara si bucal si... Ocular.
Sunt tratamente -pastile- care stopeaza aparitia herpesului daca iti apare >2 ori pe an.
Iti zice medicul cand sa le iei gen daca iti apare la 3 luni sau la schimbarea anotimpului sau dupa vizita la dentist etc.
Mentine o igiena riguroasa si nu te bibili mult pe fata gen atins gura si dupa scarpinat la ochi= NU.
Otherwise plasturi si Aciclovir unguent sper ca folosesti.
O dată ce ai făcut herpes o dată o să îl ai în corp, iar el "hibernează", iar o dată la ceva timp va apărea din nou. Singura metoda de a preveni este sa te hidratezi corespunzător și să iei un supliment numit Lizina (Lysine), pe langa faptul că ajută la prevenirea lui ajuta și la o vindecare mai rapidă.
Pai adica azi mi s-a dus crustă de la herpesul de la buza de jos, si acum mi-au apărut două bubițe la buza de sus...fix deasupra lui asta, ma gândeam ca a fost de asta, ca s-a luat de la ăsta, ca tot jena locul ăla...dar nu pot sa evit sa nu se atingă.
Cred că m-am molipsit de la tine...mi-a apărut și mie un herpes pe buza de sus
Serios? Of of :-D
Yep
Virusul herpetic odata initiat nu sta doar intr-un loc. Daca ai avut si deja incepe sa treaca nu o sa-ti apara la buza de jos. Pentru a evita herpesul trebuie sa bei multa apa si sa folosesti balsam de buze cam zilnic. Daca te deshidratezi poate reaparea pentru ca el "doarme" la baza nervilor, nu e neaparat sa il iei de la cineva(desi se poate).