| nuconteaza777 a întrebat:

Buna, cum se administrează tabletele vaginale "Exagyn"? Conțin antibiotic și știu doar că se bea și "Fluconazol", dar am uitat în a câta zi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| RamoM a răspuns:

Daca azi ai inceput cu exagyn. fluconazolul se bea maine. Exagyn se introduce vaginal in fiecare seara timp de 7 zile. Fluconazolul nu e nevoie sa.l iei neaparat de 2 ori, normal este tableta unica. Deci o singura data. Sper ca te.am ajutat

10 răspunsuri:
| stancuprint a răspuns:

Buna pentru un asemenea raspuns, care este foarte important, consulta un medic Ginecolog. Cel mai in masura sa te indrume ce si cum. Spor!

| RamoM a răspuns:

Bună.
câte 1 comprimat Exagyn se administreaza vaginal profund pe seara timp de 7 zile. Iar Fluconazolul din cate stiu se bea a doua zi. Daca dispui de 2 tablete atunci se pot lua una la inceperea tratamentului si cealalta la terminarea tratamentului. Bafta.

| nuconteaza777 explică (pentru stancuprint):

Am pierdut foița în care mi-a scris cum se administrează... sad

| nuconteaza777 explică (pentru RamoM):

Adica dacă azi am administrat o tableta de exagyn, trebuie peste 2 zile să iau Fluconazol, și după 7 zile iar să administrez exagyn și fluconazolul după 9 zile?

| Violleta2022 a răspuns:

Daca sunt tablete vaginale, NU se beau, se introduc zilnic in vagin, seara inainte de culcare.
Atentie, sexul este interzis pe toata perioada tratamentului, pana repeti analiza vaginala si rezultatul iese negativ.
Ideal este ca barbatul sa faca acelasi tratament, concomitent cu tine, ca sa evitati recontaminarea, cand rencepeti sa praticati sexul.

Mulțumesc mult

| stancuprint a răspuns (pentru nuconteaza777):

Vezi gata rezolvarea. Succes!

Am o întrebare, e normal ca exagyn-ul să se elimine din vagin ziua urmatoare?

| RamoM a răspuns (pentru nuconteaza777):

Da este perfect normal de aceea este recomandat sa porti protect sleep in perioada tratamentului. dupa ce termini cele 7 zile se va diminua scurgerea respectiva, o zi doua si esti ca noua happy sanatate multa happy

Mulțumesc încă odată ❤️