| Viorelaa26 a întrebat:

Buna. Cum se calculeaza perioada sarcinii daca ultima menstruatie a fost pe 23.03. 2023? Din pacate am gasit loc liber de a merge la control abia peste 2 saptamani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Te referi la perioada fertila?

| Viorelaa26 explică (pentru dullcat):

Buna. Nu recent am aflat ca sunt insarcinata. Ultima menstruatie a fost pe 23.03. 2023. Menstruatia avea interval de 33 de zile. Si am gasit abia loc liber la ginecologul pe care il vreau peste 2 saptamani.
Banui ca am deja 7 saptamani. Si am inceput sa imi fac griji daca intarzii cu controlul si nu i au vitamine la timp sa nu pateasca ceva copilul. Mai ales ca am nevoie de hartie sa aduc la locul de munca pentru a evita efortul si greutatile.

| dullcat a răspuns (pentru Viorelaa26):

Am inteles.Tu poti doar aproxima, insa pentru raspunsul exact trebuie sa mergi la doctor, nu poti afla altfel.

| Freya1 a răspuns:

E cam greu sa calculezi asta fără medic.Pentru ca ei au un stil aparte de a calcula treaba asta.Eu una mi-am putut calcula doar după ce mi-a spus medicul.
Plus ca vezi, menstruatia poste sa fi fost menstruație sau altfel de sângerare și e mai complicat.

Am văzut ca te îngrijorează treaba cu vitaminele și munca.In primul rand pana nu mergi la medic sa îți de-a adeverință pentru locul de munca oricum nu te poți lăsa.Si și asta, dacă în caz ca nu ai voi sa muncesti.
Iar legat de vitamine, si asa ar fi indicat înainte sa iti facă analizele de primul timestru sa vadă dacă ai vreo lipsa.Ca sunt mult femei ce nu au nevoie și le da doar acid folic.