De cancer nu prea ai cum sa te feresti... doar sa reduci factorii de risc si cam atat.
Legat de sanatate... alerg, nu mananc gras, nu mananc prajit nu mananc dulce si incerc sa mai reduc din cantitatea de carne pe care o mananc.
Of...
Ce poti sa faci e sa nu pui toate ouale in acelasi cos. Adica, maninci variat, nici excese nici diete. Eviti sedentarismul si cauti sa-ti mentii buna dispozitie cit de mult se poate. Aceste lucruri pot ajuta. Cei cu moralul scazut (mai ales daca nu sunt nici motive) dau potential de mai multe probleme.
Nu te gindi ca vei fi tocmai tu.
Cancerul îl avem noi, depinde de stilul nostru de viata dacă îl activam sau nu. Mănânc multe fructe și legume pentru ca pe cealaltă parte bag mult zahar în mine, încerc sa mănânc cat mai rar mâncarea semipreparata și cam odată la 2 3 luni fac o detoxifiere de 2 săptămâni și în săptămânile alea elimin zaharul de tot, grăsimile și carbohidrații. Încerc sa nu ma stresez prea mult, sa ma păstrez calma și sa ma gândesc înainte sa fac din țânțar armasar. Nu știu, poate o fi bine, poate nu, dar pana acum nu am avut probleme de sănătate cu acest stil de viață.
Daca eu mananc sanatos, beau doar apa plata, multa apa, multe ceaiuri, doar de musetel, galbenele, menta, macese si tei, atat. Mancare mananc de orice dar nu fast food, alerg, ma plimb mult, am activatati, nu fumez deloc, nu beau alcool, mi-am facut analize in fiecare an, au iesit excelente. Bine. Am urticarie. Mananc multe fructe, legume. De ex mananc mult usturoi. Sunt sanse sa traiesc sanatos pana la batranete? Nu sunt stresat deloc. Sunt mai calm.
Știi care e faza, faptul ca îți pui problema de pe acum pentru o viitoare boala la bătrânețe, deja te stresezi. Trăiește viata asa cum vrei, asa cum simți ca e bine. Nu trai cu restricții sau după un plan pentru ca mai încolo poți fi dezamăgit. Mănâncă de toate, bea de toate, fa de toate ca sa nu regreți mai încolo ca nu ai făcut. Mănânc ce vreau, beau ce vreau deși pe mine alcoolul nu prea ma atrage, fumez, fac sport dar toate astea pentru ca simt nevoia sa le fac nu pentru ca asa zic medicii ca e bine sa le fac. Chiar dacă ai grija de tine, poate peste 20 de ani faci diabet, doamne ferește, dar e posibil. Eu cred în destin și cred ca asa cum ți-e scris, asa se întâmplă, iar cu sănătatea și cu dragostea nu prea ai cum sa le întorci.
Nu prea am cum sa ma feresc de cancer dar de sanatatea mea am grija mergand cu bicicleta, facand exercitii in casa si mananc multe fructe
Nu știu dacă te poți feri complet de cancer, dar eu o să-ți dau câteva sfaturi:
-mănâncă sănătos ( poți face cancer dacă mănânci prea multe alimente nesănătoase și cancerigene cu ar fi chipsurile, coca-cola, cartofii prăjiți)
-renunță la stres, relaxează-te mai mult
-consumă suc de roșie, afine, sushi
-fă mișcare, ieși la plimbare mai des sau dacă ai timp treci pe la sală de trei ori pe săptămână
-ferește-te de fumul de țigară, băuturi alcoolice și așa mai departe
Multă baftă!
De cancer nu te feresti ca daca puteai nu mai avea nimeni si in rest eviti chestii nocive gen tigari, bautura in exces si duci un stil de viata sanatos cu miscare si regim alimentar bazat pe alimente cat se poate de bio incluzand cat mai multe fructe si legume.
Este un mod simplu de a face asta: Bea bicarbonat de sodiu! E cel mai eficient mod si e si simplu de preparat. Ia de la supermarke un plic de bicarbonat de sodiu si du-te acasa si ia un pahar de apa umple-l pana la jumate si pune o lingurita nu o lingura in el, amesteca si bea-l. Bea in fiecare zi. Si e adevarat ca nu are gust bun dar merita! Sper ca te-am ajutat.Pa!
PepsiMaxDeMere întreabă: