| 8irina8 a întrebat:

Buna. Cunoasteti pe cineva care sa taie sub limba in apropierea judetului Harghita?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
32 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Am auzit numai lucruri bune despre acest biolog, care s-a specializat in "taiatul sub limba", ajutand la vindecarea a peste 40 de boli. Numele lui este: CIOBANU CORNEL -AUGUSTIN

Vedeti aici blogul lui personal si numerele de telefon pentru contact si programare:
http://cornelciobanu.blogspot.com/

https://www.farmacianaturii.ro/......e-maladii/

| sierra1 a răspuns:

Doar pentru mine: de ce te-ai tăia sub limbă (chiar și in apropierea judetului Harghita)?

| doctorandus a răspuns:

Îți trebuie consult la psihiatrie. Nu glumesc.

| doctorandus a răspuns:

Huuuo Jassmina! Numai prostii si tampenii o inveti. Ala e un escroc patentat.

| doctorandus a răspuns:

Ce s-a intamplat cu tine? Sau ai murit deja?

| Brizbriz a răspuns:

YUCK
o tampenie mai mare nu ai? acum ca e seara si sa nu pot sa dorm

| doctorandus a răspuns (pentru Brizbriz):

Daca Ciobanu ala a absolvit facultatea de biologie inseamna ca a dat in sindrom Korsakov de la prea multa bautura si nemancare.

| SharpEagle a răspuns:

Pe cineva, adica vreo baba, vreun doftor?
Mergeti la medic, oameni buni. Orice spital, chiar si clinica. E o operatiune simpla, dar trebuie facuta intr-un mediu controlat, cu instrumente aseptice.

| 8irina8 explică (pentru SharpEagle):

Daca operatiunea asta s-ar face la medic as fi mers de mult.

| SharpEagle a răspuns (pentru 8irina8):

Ah, ok, inteleg ce zici. Eu credeam ca te referi la frenul lingual la bebelusi, la taierea "atei" limbii.
Tu zici de metoda aia populara. Aia nu se mai face, asa este.
Dar, ca idee, la cine si de ce vrei sa fie facuta?

| doctorandus a răspuns (pentru SharpEagle):

Numai pumni in gura le-as da: si Jassminei si escrocului ala de Ciobanu.

| SharpEagle a răspuns (pentru doctorandus):

Nu-i chiar asa de rea procedura, sa stii. Plus ca e inca laudata de multi medici. De avut virtutii curative si terapeutice e clar ca are, au fost demonstrate. In fond, nu e decat o procedura mecanica de eliberare a unei mici cantitati de sange, dar dintr-o zona "cu dedicatie", direct in legatura cu ficatul, in primul rand. E o detoxifiere rapida.

Alea-s niste articole de popularizare a...pharma.
E o ineptie sa spui ca nu exista toxine in sange. Tot ce ajunge la celulele tale si pleaca din celulele tale se intampla via sange.
Metalele grele, virusuri, bacterii, minerale, vitamine, resturi metabolice care trebuie excretate, uree you name it.

What is liver encephalopathy?
Liver encephalopathy is the deterioration of brain function and damage to the nervous system due to toxic substances building up in the blood, which are normally removed by the liver. Liver encephalopathy is also called portal-systemic encephalopathy, hepatic encephalopathy, or hepatic coma.
https://www.hopkinsmedicine.org/......er-disease

Serios, regula generala este ca un medic care recomanda detox este bolnav mental. Sau escroc medical. Detox=escrocherie medicala.

Asta e o sursa scrisa si revizata de medici: https://quackwatch.org/related/detox_overview/

Astia citeaza prestigioasa revista medicala The Lancet: https://www.vox.com/2016/9/13/12894190/detox-cleanse-products-scam

Titlul articolului din The Lancet este, tradus: "Detox", delir in masa.

La asta citeste notele de subsol: https://en.wikipedia.org/......_medicine)

Cred ca tu iei lucrurile la bulk, la roaba, in sensul in care daca exista pe piata sarlatani cu detox, atunci detoxifierea in sine, ca si concept, ar fi o excrocherie. Nu, nu este! Inselaciunea e la nivelul pretentiilor despre produsele respective, nu la nivel de inconsistente despre virtutiile terapeutice ale detoxifierii.
Acuma, atentie, detoxifiere nu e musai sa insemne un procedeu medical care, ca prin minune, purifica sangele, ca un gen de dializa "soft", interna. Nu. Ar putea fi de exemplu varianta in care organele care se ocupa de eliminarea toxinelor, cum ar fi rinichiul si ficatul, sa fie ajutate in acest proces.
Ar mai putea fi vorba de substante a caror rol este sa ajute la descompunerea sau ruperea chimica a diverelor substante toxice din sange si astfel sa ajuge la eliminarea lor mai facila. Sau care se fixeaza pe alte substante toxice in circulatie astfel incat sa impiedice asimilarea lor ulterioara in celula (blocheaza asa-zisul binding domain).
Ar putea fi si despre administrare de antioxidanti, care nu fac altceva decat sa inhibe procesele de oxidare si sa ajute corpul sa restabileasca aciditatea corecta, sa reduca inflamatia, sa previna distrugerea celulelor urmare a inflamatiei, care distrugere lasa "gunoi" ce trebuie eliminat ulterior samd.
Ar mai putea fi vorba despre cure pentru curatarea colonului, cu ajutorul fibrelor, a substantelor care ajuta refacerea mucoasei, care ajuta muschii peristaltici, care introduc probiotice capabile sa elimine un exces de bacterii neprietenoase din intestin sau sa populeze intestinul cu bacterii benefice.
Ar mai putea fi substante care cresc diureza, ajuta rinichii, elimina ureea, nefroprotectoare etc.

In fine, as putea sa mai insir, dar as face un cearsaf aici.
Dar un lucru ar trebui sa fie clar: organismul are metode native de detoxifiere, are organe specializate pe eliminarea toxinelor si resturilor metabolice, deci acest proces exista, e legitim, nu e inventat. Iar tratamentele care pretind ca ar fi despre detoxifiere, practic asta vizeaza: ajutarea proceselor native si a organelor implicate si/sau tintirea directa a compusilor toxici, care vizeaza descompunerea lor spre a fi mai usor eliminati, reducerea efectelor nocive la nivel de celula samd.

Iti spun clar cand medicina mainstream foloseste detoxifierea: la alcoolici si la heroinomani. Si poti sa spui metaforic ca si dializa renala s-ar pune drept detoxifiere.

Sau eventual, chelarea se aplica la intoxicatii cu substante toxice, dar... bine precizate, nu dupa ureche. De ex. dupa accidente intr-o uzina chimica.

Atentie, intoxicarea nu se intampla doar in medii dedicate in zilele noastre. Ci are loc all over. Ce respiram, ce mancam, ce bem.
Ne otravim zilnic fara sa stim. Ne chinuim organismul cu somn de proasta calitate si supradoze de rahaturi, astfel ca organele care fac detoxifierea nativa devin obosite si supra incarcate.
Deci, da, o sa o spun cu toata certitudinea: curele corecte de detoxifiere cu agenti externi eficace sunt legitime si ajuta enorm!
Pe langa corectarea stilului de viata, desigur! Si evitarea pe cat posibil a procesarii in ceea ce bagam in noi.

Suferi de efect Dunning–Kruger. Nu exista nicio urma de dovada ca detoxul obisnuit ar ajuta la ceva. Asta scrie clar in editorialul din The Lancet.

Nu, dragule, nu sufar de nici un efect, e doar imaginatia ta, care si-a fundamentat premisele pe un articol. Si-mi faci mie apoi procese de intentie.
Apuca-te de citeste mai mult despre ce implica detoxifierea si nu mai trage concluzii pe genunchi doar dintr-un articol si niste pareri din presa. Interese exista de ambele parti, atat a big pharma cat si a "small" pharma, adica a celor din zone medicinei alternative si suplimentelor. Ambele parti exagereaza si de aceea e bine sa cauti calea de mijloc, calea corecta, sa faci alegeri educate, sa intelegi procesele si cum iti poti ajuta corpul sa filtreze mai bine, sa se purifice mai eficient.
Iar dumul asta nu e usor, implica mai multe discipline, in special nutrititia, fitofarmacia (fitonutrientii, clasificarea lor, rolul lor), procesele de filtrare si excretorii din corp samd. Nu merge doar cu un articol, doua.

| 8irina8 explică (pentru doctorandus):

Dar de ce esti asa sigur ca metoda nu e buna? Ai incercat si nu a mers? Toti va dati cu parerea despre ceva ce nu cunoasteti sau nu ati experimentat de propria poele. Am avut conversatii cu persoane care au facut procedura si sau simtit foarte bine. Eu cred ca face numai bine, altfel cei care au facut-o de ce se duc si a doua oara? Pt ca se simt bine corect?

| doctorandus a răspuns (pentru 8irina8):

Eu nu încerc așa ceva, deoarece n-am înnebunit.

| SharpEagle a răspuns:

@Doctorandus
Nu stiu care-i punctul tau de vedere, eu doar iti spun ce m-a invatat viata si experienta: sa nu mai fiu atat de categoric si sa dau imediat verdicte, sa iau in calcul ca m-as putea mereu insela si sa las intotdeauna loc de "may be" sau "could be".
Asta nu inseamna ca imi suprim in vreun fel capacitatea de a emite parare, a face estimari samd, doar ca trebuie mereu sa las o usa deschisa, care sa ma ajute sa-mi modific conceptia de indata ce vad ca sunt date care imi contrazic parerea originala. Si sa accept asta, fara sa am senzatia ca sunt ranit in amorul propriu.
Ca cam asa sta treaba...

Si vad ca m-ai trecut la ignore.
E interesanta experienta pe TPU, vad ca exista oameni aici care imediat ce observa ca ai o parere diferita, te trec la ignore. Sunt atat de incapabili sa tolereze alte pararei, incat prefera metoda capului in nisip sau degetelor infipte in urechi.
Care intra aici ca sa scrie doar pentru ca mai apoi sa se citeasca ei insisi si sa le creasca inima cat o varza. Chit ca ceea ce ar scrie ar fi de fapt...varza. In esenta, monolog online.

Pe acestia indraznesc sa-i intreb: oare cum credeti voi ca este posibila evolutia voastra ca oameni, ca indivizi, castigarea de noi experiente in viata, reimprospatarea sucului propriu in care stati, astfel incat sa nu existe riscul ca acesta sa inceapa sa se imputa? Cum credeti ca va veti mentine un psihic sanatos, robust, capabil de a face fata vietii, daca voi inchideti imediat usa-n nas oricaror noi provocari, chiar si dintre cele mai marunte, care au, de fapt, menirea sa exerseze psihicul si sa-l caleasca?
Blows my mind...

Asta cred si eu. Nu cred tot ce se arata pe internet si tot ce vorbesc marii nutritionisti care majoritatea au numai interese la mijloc. Nu trebuie sa ne pripim asa cand vine vorba despre ceva ce nu cunoastem prea bine.

| SharpEagle a răspuns (pentru 8irina8):

Lasa, Irina, fii tu aia "nebuna" si fa-ti procedura, daca chiar ai incredere in ea. In fond, nu e ceva sa-ti lase sechele, e doar o metoda de a elibera sange dintr-o zona intens vascularizata, aflata pe o "magistrala" cu legatura directa la niste organe implicate in detoxifierea nativa.
Ca sfat, inainte sa te duci, incearca sa obtii informatii de la un medic sau asistent despre ce presupune si care ar fi acele riscuri, chiar daca-s mici. Si nu te duce undeva in creierul muntilor, cauta ceva mai aproape de civilizatie, poate o sa vrei sa mergi la un dispensar, ceva, dupa.
Procedura nu e refuzata de medici din pricina riscurilor, ci din pricina unei pretinse irelevante. Adica, ar fi inutila, zic unii. Altii zic ca ar fi, tot medici si ei.

Multumesc pentru raspuns si pentru sfaturile bune! E bine sa asculti pe cineva care nu e fixat asupra propriilor opinii?