| alma a întrebat:

daca acidul uric in singe este controlat cu tratament( adica dintr-o valoare foarte mare 17 acum este 4)mai are riscul de a face calcule renale? Este vorba fiul meu 14 ani. va multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Din cate stiu eu, 4 este o valoare destul de marisoara, la limita de sus a normalului, asa ca exista riscul de formare a calculilor. pe langa tratament, fiul tau trebuie sa pastreze un regim strict si sa evite deshidratarea consumand 3-4 litri de lichide pe zi.

3 răspunsuri:
| micurutza2005 a răspuns:

Nu stiu prea bine ce sa ti spun la aceasta problema dar trebuie sa ai grija oricum pentru ca poate reveni la valorile acelea mari din nou trebuie sa ai grija si la alimentatie cred nu? trebuie sa bea multe lichide si nu e inclusa apa minerala si bauturi acidulate pentru ca grabesc revenirea la valori proaste si la refacerea calculilor, apa plata ceaiuri care sa ajute rinichii de ex de cozi de cirese mancarea sa nu fie prea condimentata si care sa provoace acidificarea urinei care trebuie sa o mentii la un Ph normal de 5, 5 pe cat posibil pentru ca acidul uric din sange trece si in urina si solicita rinichii care trebuie tot timpul curatati cu multe lichide si mancare cat mai sanatoasa cred eu nu? fiului tau i-ar prinde foarte bine sedintele cu CERAGEM aparatul despre care vb eu mai de ceva zile, am vazut zilele trecute oameni care dupa 3-4sedinte au eliminat pietre de la rinichi intr-o noapte sau puroi si valorile urinei au devenit in scurt timp mai bune si fara infectii urinare dar asta e daca nu aveti acces la acest centru unde este acest aparat care se ofera gratuit spre testare ca noi si copii nostri sa fim mai sanatosi.

| alma explică:

Multumesc Brigaela, daca mi-ai spune si regimul ti-as fi recunoscatoare.

| ioana17bebe a răspuns:

Sincer nu stiu, nu cunosc acest lucru imi pare f.rau.sper sa afli cat de curand posibil.iti doresc multa sanatate tie si copilasului.