| nexT_2456 a întrebat:

Daca ai insuficienta cardiaca mai poti merge la scoala, sau la servici. Poti sa iti desfasori activitatile pe care inainte le faceai! Si se poate trata insuficienta cardiaca, adica dispar simptomele daca faci tratament, si tratamentul trebuie urmat toata viata.Imi este asa frica ca nu se va duce simptomele si nu ştiu cum va fi cand se incepe scoala, şi ma gandesc ca daca ai probleme cu inima nu te va mai baga nimeni in seama nici cand te duci sa te angajezi nu te primesc, prieteni nu te va mai baga in seama din cauza ca nu poti face ce fac ei, nu vei mai gasi nici prietena daca afla ce boala ai sa nu te poti undeva cu ea.Nu stiu ma gandesc asa si nici-o data nu vo mai fi ca alti voi fi toata ziua pe la medici, nu cred ca va trece nici simptomele o data aparute no sa ma mai pot bucura de viata, cred ca nici şcoala no mai pot continua din cauza stari mele de sanatate, si voi sta toata ziua in casa foarte singur şi o sa mor de tristetie! Astept raspuns!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Insuficienta cardiaca e o boala care te opreste sa faci anumite lucruri care implica efort intens dar relatiile sociale nu se bazeaza doar pe activitati sportive. Cu insuficienta cardiaca poti sa ai prieteni, iubita. Daca un prieten o sa iti spuna ca nu vrea sa vorbeasca cu tine ca ai insuficienta cardiaca, de ce ai vrea sa ii fi prieten? Prietenii adevarati sunt alaturi de tine si la bine si la rau. Si tu ai un "test" care o sa iti permita sa vezi din start cine poate fi prieten adevarat.
Insuficienta cardiaca are mai multe stadii, si in stadiile incipiente orice pacient e aproape normal. Tratament pentru aceasta boala exista, si un tratament corect o sa te faca sa ai o viata destul de ok. Nu o sa alergi la maraton, dar nu o sa fie o problema sa iti scoti prietena in parc.

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Dar tu chiar ai insuficienta cardiaca? Datorata carei boli cardiace cronice? Eu am impresia ca esti doar deprimat si ipohondru, nu realmente bolnav.

| Justmed a răspuns:

sad ...nu cred ca va fi chiar asa, daca ai prieteni buni cu siguranta nu te vor parasi deoarece esti bolnav...
Incearca sa iti iei tratamentul si vei vedea ca va fi bine!

| rhadan a răspuns:

Sal cum ti-ai dat seama ca ai insuficienta cardiaca vai daca am si eu o sa mor, eu cand trag aer mult in piept pana nu mai pot simt asa o usoara durere in furca pieptului si tu ai asa ceva? spune-mi te rog...