| ovidw a întrebat:

Daca am fost vaccinat antirabic (in clasa a 10 acum sunt a 11)si am un caine cu care intru in contact sau ma musca)mai trebuie sa ma prezint la doctor? daca a fost doar o perforare mica(din greseala)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Da. Vaccinul se face de cate ori esti muscat la un interval de peste 36 luni.

| Melcul a răspuns:

Pentru siguranta ta ar trebui sa faci o mica vizita la doctor chiar si pentru acea perforare mica.

| InstinctPr3ciS a răspuns:

Vaccinul se face de fiecare data cand esti zgariat/muscat de un animal sau chiar si atunci cand te zgarii sau tai intr-un obiect care poate avea microbi/virusi (cuie ruginite, tabla ruginita s.d.) Daca este cainele tau, si este vaccinat nu cred ca trebuie neaparat sa iti faci vaccin, dar totusi cred ca ar fi bine sa consulti un doctor, chiar daca nu iti face vaccin, poate iti pune niste solutii speciale la rana. Sanatate!

| ovidw explică (pentru InstinctPr3ciS):

Este al meu si este pui si l-am scos putin in oras iar in ultima vreme a devenit putin agresiv de o saptamana, desi e agresiv mai mult in joaca si imi este sa nu fi luat virusul, insa alte simptome nu are

| InstinctPr3ciS a răspuns (pentru ovidw):

Cum ti-am zis, ar fi bine sa consulti un doctor.