Deci inainte de a merge la stomatolog, fa ti o radiografie panoramica la dinti, daca esti din Bucuresti, la unirii pe corneliu Coposu se fac radiografii la firma Fm dent, si cu radiografia in mînă mergi la cabinet la stomatolog, si medicul va vedea de pe radiografie cît de deteriorata este maseaua, si va decide ce sa faca, poate o salveaza îi scoate nervul, si o tratează, sau poate o scoate de tot, dar in general stomatologii sunt impotriva scoaterii dintilor fara motiv, ei incearca sa trateze cu antibiotic si cu aparatură specială te rezolvă, multa sanatate, esti fată sau băiat? Ce varsta ai?
Mulțumesc foarte mult. O zi buna! Sunt fată
Nu merge tu sa-ti faci radiografii degeaba ca o sa te coste mai mult daca mergi la o alta firma. Mergi intai la un cabinet bun, unde iti fac ei si radiografia. Plus ca sunt mai multe tipuri de radiografii. Dentistul stie cel mai bine de ce fel de radiografie are nevoie.
Corect! Mult mai bine ca să îți facă ei radiografia...
Se repara, eu am avut masele varza si le-am facut, iti va curata, iti obtureaza canalele si iti va pune pivot + coroana, adica ti-o reconstruieste, daca ai radacina buna si material pentru a sustine pivotul nu are sens sa ti-o scoata.
Gresit! Se poate salva o masea cariata si infectata. Se numeste tratament endodontic. Am explicat aici din experienta mea
https://www.tpu.ro/......2-luni-de/
Citeste despre tratamentul endodontic
https://www.neoclinique.ro/......n-detaliu/
O să citesc. Mulțumesc foarte mult!
Cu placere! Nu uita, alege cei mai buni dentisti intotdeauna. O sa te coste mai putin decat niste dentisti neprofesionisti. Bafta!
A, si neaparat trebuie facuta radiografie inainte, sa ti se vada toate canalele maselei.
Tratamenul endodontic e pentru radacina nu stim daca infectia lui a ajuns acolo.
Daca el are maseaua facuta praf 3 sferturi din ea cand se apuca si doctorul de lucrat ramane cu nimic
Si dupa ce da multe sute de lei pe tratamentul acesta ca sa rezolve infectia daca o are si necesita asa ceva ii trebuie o coronita dentara pe acea masea nu plombita
El vrea ceva gen 200 lei nu 1500-2000 lei tratament plus coronita
"Si dupa ce da multe sute de lei pe tratamentul acesta ca sa rezolve infectia daca o are si necesita asa ceva ii trebuie o coronita dentara pe acea masea nu plombita"
Am zis eu de plombita? Eu am spus coroana.
Si mai mult ca sigur, la o masea sparta in unele parti se aduna si infectie. Se poate trata si reface cu o coroana, pentru a rezolva problema cat mai bine. Evident, este mult mai favorabil pe termen lung pentru un pacient sa tratezi maseaua si sa pui coroana peste ce-a mai ramas, decat sa actionezi reactiv cu un implant dupa.
Depinde de stomatolog. Dacă măseaua este sănătoasă și fără carii sunt sigură că ți-o va repara. Dar dacă este cariată rău și nu mai poate fi reparată va fi scoasă.