Parintii mei au A2(tata) si 01(mama) si eu am B3 de ce? chiar m-ai pus pe ganduri.
Nu este posibil asa ceva, verifica inca o data. hai sa vedem: tatal poate avea trei combinatii genetice: AA, A0 si 0A. Mama are in mod cert combinatia genetica 00. Asadar, copiii lor pot avea: A0, A0, A0, A0, A0, A0, 00, 00, 00, 00, A0, A0. Adica 75% sanse sa aiba grupa A2 si 25% sanse sa aiba grupa 01. Nu exista nici o alta posibilitate.
:O Ori parintii mei nu isi stiu grupa (nu le-o fi luat-o doctorii bine), ori mie doctorita nu mi-a luat-o bine.Multumesc ca mi-ai spus!
Ai fi aflat oricum, invata toata lumea in clasa a noua, nu e mare inginerie.
Imi pare rau sa te contrazic, mama are 0 si tata A2 o\iar sora mea are AB4 si eu A2 iar fratii mei au 0. Cum se explica?
Sora ta nu este fiica mamei tale in acest caz. Un parinte 0 nu poate avea un copil AB4, vei invata asta la scoala.
Sau sora ta nu stie ce grupa are.
Parintii mei au 01 sI A 2 si eu am B3, deci poti avea orice grupa,nu se transmite,Fiecare om cu grupa lui, Nu depinde de parinti, E o increngatura mai mare.
Doar dupa analiza pentru aflarea grupei de sange poti afla exact, oricare user de pe TPU iti spune una din cele doua iti spune asa pe nimerite, pentru ca nu au de unde sa stie
Ti-as putea spune doar daca mi-ai zis si grupele bunicilor, pentru ca A2 poate fi de doua feluri: dominant si recesiv. Daca e dominant, grupa ta e sigur A2, iar daca e recesiv poate fi ori A2 ori 01. Stiu ca nu te-am ajutat prea mult, dar ca idee
euTímea întreabă:
catalin2013 întreabă: