anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună, dacă o fată de 13 ani are un contact sexual neprotejat pe data de 1 august, a luat anticoncepționalul EllaOne pe data de 3 august, iar până azi nu am avut menstruație, este însărcinată?

Țin să menționez că ultima ei zi de menstruație a fost pe 23 iulie.

Am luat în calcul factorii ce i-ar putea deregla ciclul menstrual, iar aceștia sunt: alimentația necorespunzătoare (✅- fiindcă nu a mâncat și nu mănâncă cât trebuie când trebuie, a mâncat multă înghețată și de fiecare dată dormea cu ușa deschisă și se așeza pe obiecte reci)
Stresul (✅-mai mult in ultimele zile când a văzut că tot nu îi vine menstruația și că ar exista posibilitatea de a fi însărcinată)
Faptul că a luat Pentru prima dată pastila de a doua zi având în vedere că corpul ei nu este cel a unui adult
Practicarea intensa de exercitii fizice (✅- fiindcă mereu oamenii îi dădeau bully din cauza corpului ei, iar asta a făcut-o să ducă exercițiile până în punctul în care eșua în ducerea până la capăt a unui exercițiu din cauza epuizării)
Lipsa somnului (✅- nu reușea mereu să aibă 8 ore de somn și repet, nu are corpul unui adult, automat are nevoie de mai mult somn pentru a spune că duce un stil de viață sănătos la vârsta ei)

A făcut un test de sarcină ce a avut ca rezultat unul negativ.

Dacă va fi totuși cazul unui avort medicamentos, cât de costisitor ar fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Poți să îmi scrii în privat dacă ai întrebări.

Când a fost făcut testul? Dacă a fost făcut zilele astea posibilitatea de a fi gravidă e foarte mică.

Problema e că pastila de a doua zi a fost luată chiar la ovulație când efectul este minim.

Recomand repetarea testului.

Avortul trebuie să fie decizia fetei, nu a părinților sau tutorelui. Este legea în România.

12 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Tu! Ai avut, ai făcut, etc. La 13 ani? E caz de pedofilie! Părinții tăi știu?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, asa cum spune studentul la medicina, este lege in Romania si partenerul fetei de 13 ani poate fi condamnat pentru viol asupra unui minor, pedeapsa fiind inchisoarea de la 7 ani la 15 ani, daca fata este insarcinata. Daca nu este insarcinata pedeapsa este de la 7 ani la 12 ani.

| ioana748 a răspuns:

Pastila de a doua zi a fost luata in a treia zi.
Trebuie sa vorbesti cu unul din parinti, care este mai tolerant sau un adult care sa te ajute.
Costuri gasesti printr-o simpla cautare pe google, insa esti minora si nu cred ca te baga cineva in seama fara un adult langa tine.
Multa sanatate,

| Ila210 a răspuns (pentru ioana748):

Ca să fiu mai explicită a luat pastila la 34 de ore după ultimul act sexul cu persoana respectivă(trebuie totuși să menționez că nu și-a dat drumul în fată), iar pastila EllaOne o poți lua la maxim 120 de ore după actul sexual, scrie in prospect.

| Violleta2022 a răspuns:

Pastila avortiza a fost luata inutil, fiindca a 3-a zi nu mai era eficienta.
Mancarea necorespunzatoare, lipsa somnului, statul cu fundul pe ceva rece NU o lasa gravida si nu ii deregleaza ciclul.
Este ilegal sa se faca avort unui copilas de 13 ani care afost violat.

In schimb barbatul care a violat fetita de 13 ani sper sa zaca in puscarie 20 de ani, nu 10 cat este acum legea!

| Cipi1212 a răspuns:

De ce are relații intime la 13 ani?

| Ila210 a răspuns (pentru Violleta2022):

Dar din câte știu fata a luat pastila 34 de ore după ce a avut contactul neprotejat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Mulțumesc mult pentru fundă.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Ila210):

Deci total inutila.

| Ila210 a răspuns (pentru Violleta2022):

Chiar dacă nu și-a dat drumul în ea

| ioana748 a răspuns (pentru Ila210):

Totusi, in practica trebuie luata la maxim 36 de ore. E, ok, dar undeva la limita., adica nu foarte sigura.
Posibil sa fie intarziere de la pastila si alti factori.
Sa mai repete doua teste diferite si daca nu vine in cateva zile trebuie sa ajunga la un consult de specialitate unde i se spune sigur.
Chiar daca s- a ej..culat exterior, posibilitatea exista. Aceasta metoda uneori esueaza.
Nu stiu conjunctura dar doar cu unul din parinti poate rezolva. Fiind minora, copil practic, s- r putea anunța asistenta sociala.Este o situație delicata.
Multa sanatate,

| Ocreștină a răspuns:

Spovedește-te, citește Indreptare de spovedanie ortodoxe de pe internet. Iadul exista, nu mai pacatui.