| MissxD a întrebat:

Daca pana in 15 luni de viata am facut vaccinul anti rubeola, pot sa il mai fac acum? Am 16 ani. Este epidemie in oras, mai exact in licee si se poate lua usor. Daca vaccinul nu mai are efect acum, as dori sa stiu cum se poate evita aceasta boala! Multumesc happy voi aprecia raspunsurile voastre!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

In general, un vaccin asigura protectie timp de aproximativ 5 ani.
Alta masura de a evita rubeola consta in evitarea persoanelor infectate.
http://www.i-medic.ro/boli/rubeola-sau-pojarul-german

| Justmed a răspuns:

Vaccinul acela ti-a asigurat protectia maxim 2 ani ( se zice ca 5, dar nu e adevarat)

Răspuns utilizator avertizat
| BiaD a răspuns:

Dar de ce sa nu faci rubeola? Vrei sa faci la 30 de ani, poate cand o sa fi intr-un concediu in Paris : )! Iti recomand sa renunti la vaccin si sa accepti rubeola!

| MissxD explică (pentru BiaD):

Pai nu vreau sa am absente la scoala... am avut la 4 ani varsat de vant si m-am ales cu 3 semne destul de vizibile. Asta e. Eu doar am cerut sfaturi despre cum se poate evita. Oricum, mersi!

| BiaD a răspuns (pentru MissxD):

Crede-ma ca mie mi-au trecut bubitele in 3 zile.