Asa se intampla de multe ori. Autosugestia face mult asupra corpului. De aici vine si efectul Placebo. Si vindecarea unor cazuri de cancer cu ser fiziologic.(persoanele respective erau ferm convinse ca este un medicament minune ce le va face bine-si le-a facut).
Merge si invers. daca te gandesti ca nu doare ceva, dar de fapt te doare apoi incepe sa nu te doara pe bune.
Da. aici sigurul care intervine e psihicul depinde sa zicem ca te doare mana. te apuci sa faci alte activitati sa vb cu cineva pe moment uiti de durere dar daca te intreaba pers. respectiva te intreaba daca te mai doare incepe sa te doara din nou. e o chestie legata strict de psihicul fiecaruia si te puterea mintii.
E o chestie interesanta. Nu, eu nu. nu stiu de ceilalti. Dar, eu mi-a aduc aminte ca odata m-am julit la genunchi ( nu tare, drept, da era o zgarietura) si nu am observat. N-am simtit nimic, pana am vazut-o, apoi a inceput sa usture putintel.Cred ca e un lucru care nu poate fi controlat, e pur si simplu omenesc.
Daca te gandesti ca te doare mana dar de fapt nu te doare, nici nu o sa te doara IN REALITATE. In mintea ta se imprima acea propozitie "Ma doare mana " Iar tu vei avea o vaga senzatie de durere care nici nu e durere. E o senzatie pe care ti-o produci singura cu mintea. Dar daca incerci sa spui ca nu te doare mana cand te doare, vei vedea ca are efect si durerea se diminueaza.
Deci nu. Daca te gandesti ca te doare mana cand de fapt nu te doare... atunci las-o balta. Nu faci decat sa iti obosesti creierul
Cred ca se numea ipohondrie. Parca am auzit de asa ceva. Nu stiu sigur. Nu mi se intampla, dar cateodata functioneaza invers. Tine de autosugestie. Poate ai auzit si de efectul Placebo. Oricum, trebuie sa ajungi sa crezi pe bune ca te doare ceva, ca sa te doara efectiv, nu doar sa te gandesti. Si de la gand la credinta in sine e cale lunga.