| Maria2008op a întrebat:

Buna,daca voi consuma timp de o luna 500-700 de calorii cat voi putea slabi? stiu ca nu este sanatos dar nu conteaza am 157 si 51 de kg

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Raportul tau inaltime-masa este unul optim
daca aveai 1, 57 si 67 de kg atunci era o problema!
deci problema ta cu greutatea este o inchipuire a ta!

| MihaelaDart a răspuns:

Cu cat scazi mai multe calorii sub 1200 cat este normal, kg pe care le-ai dat jos, se vor acumula rapid.
Cand intri intr-un deficit caloric, trebuie sa te menti apoi tot pe aceeasi dieta fara sa nu mai pui kg de dinainte.
Ai aici cate calorii ai nevoie sa consumi zilnic : https://www.helpnet.ro/nutritia-sanatoasa-a-copilului
Adica la varsta de 14 ani

| Violleta2022 a răspuns:

Imi pare rau ca-ti spun in fata adevarul dar tu nu vei pierde nimic in greutate, pentru ca nu esti genul de copil care sa dea doi bani pe diete sau pe facut sport, odata ce ai zeci de interbari de acest gen pe acest forum si nu ai facut absolut nimic pana acum, doar intrebi iar raspunsurile noastre iti intra pe o urcehe si-ti iese pe cealalta.

https://www.tpu.ro/utilizator/abgzud/intrebari/

| Maria2008op explică (pentru Violleta2022):

Am tinut putin deficitul caloric slabisem un 1 kg jumate cam asa si dupa cand am vzt ca am slabit am inceput din nou sa mananc mult

| Violleta2022 a răspuns (pentru Maria2008op):

Ti-am mai spus ca nu esti genul de copil consecvent, doar gura este de tine.

| Maria2008op explică (pentru Violleta2022):

Cam asa si este, o sa imi pun ambitia sa slabesc sanatos sa pot ajunge din nou la greutatea mea pe care am avut o

| Violleta2022 a răspuns (pentru Maria2008op):

Atunci inceteaza sa mai scrii pe forum 100 de interbari cu acelasi topic, fiindca nu te ajuta cu nimic asta, dimpotriva, te faci de ras singura.

| johnnny123 a răspuns:

Dacă ai 51 de kg ce-ți trebuie să slăbești? Vrei să ajungi la 30 kg? Mai ales având în vedere că ai doar 14 ani și ești în creștere. De ce ai vrea să-ți dai organismul peste cap cu "diete" de înfometare?

Dietele de 1200 de calorii pe zi sunt considerate la limita înfometării și nu se recomandă niciodată pe perioade lungi. Tu vrei să consumi doar 500 de calorii pe zi timp de o lună? Este complet absurd și de-a dreptul periculos.

| ioana748 a răspuns:

Nu cred ca este cazul sa ți faci probleme.
Efectul yoyo o sa te facă sa te îngrași de fiecare data mai mult.
Catabolismul va fi foarte lent în timp.
Poți slabi 10kg într o luna cu regimul hipocaloric invocat de tine, dar te vei îngrașa la loc.
Și tot asa...în 10, 15 ani vei depăși suta de kg și vei regreta ca ai destabilizat organismul.
Mai bine încearcă sa menții aceasta greutate printr un meniu echilibrat, hidratare și ceva mișcare.