anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De 2 ani ma confrunt cu infectii ale florei bacteriene(candida, S.hemolitic, S. warneri + polip si rana pe col) inca de cind nu aveam relatii. Rez. examenului citologic:Inflamatie, Epiteliu pavimentar fara atipie. Epiteliu glandular si metaplastic cu schimbari reparative. Endocervicita. Acum am infectia S. warneri pentru care am luat antibiotice si ovule. Aceasta rana o am de vreo 5 luni si am asteptat ft mult sa o cauteriez pentru ca nu trecea infectia cu alte antibiotice si aveam dureri groaznice la simplul control ginicologic + relatii nu pot avea din acelasi motiv(dureri). Mi-a facut totusi aceasta cauterizare cu Solcovagin pentru ca rana se facea mai urita. Mi-a facut-o acum pentru ca cit de cit infectia a trecut si nu era sa mai rabd inca un control.
Acum intrebarea mea: De ce am asa dureri puternice(vii ca cu cutitul, insuportabile) la simpla fixare a oglinzii ginicologice? unde nu citesc si de la cine nu aud mereu toti zic ca cauterizarea si controalele nu dor, ca ai numai disconfort, iar pe mine parca ma strapunge cu un cutit la simpla atingere si cu fiecare data tot mai tare doare. Oare sa fie din cauza infectiilor numeroase si antibiotice, ovule care au fost menite sa trateze? ca anume cauterizarea e un nimic(o atingere doar) pe linga ce simt eu la consult. Am rabdata aceasta data dar nu stiu daca mai rabd inca asa o durere. Ma tem ca ceva nu e in regula, chiar si de la infectie si rana nu am auzit sa aiba cineva asa dureri.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Bluebutterfly80 a răspuns:

Mda, neplacuta situatie! imi pare rau ca treci prin asa ceva! tot ce pot spune este ca ar fi bine sa incerci si alt ginecolog, sa vezi cum e! in mod normal, controlul presupune doar disconfort si poate foarte putina durere! ai spus asta ginecologului? ca simti asemenea dureri acute la simplul control?

| Vincek a răspuns (pentru Bluebutterfly80):

Sigur. Ea vede ce simt pentru ca odata am izbucnit in plins de durere fara sa vreau, era prea mare durerea, nu as avea asa reactie in fata unor persoane straine. Asa dureri nici dusmanului nu i-as dori. Dar chestia e ca nu se cam stie cauza, desi am analiza si citologica si frotiuri si analiza bacteriana(nu-s bune dar nici nu arata ca trebuie sa fie asa dureros). Pt ca in mod normal cu o infectie si cu rana pe col nu trebuie sa doara, asa spun toti. Mama a avut rani dar nu a simtit nimic la ardere. Imi fac griji ca medicul sa nu scape vreo ceva, el doar nu stie exact ce simt eu, desi ii spun ca e ca cu cutitul poate crede ca exagerez si o durere mica e normala la asa infectie. Iar eu imi dau seama ca nu e normala, am mai avut infectii si nu dureau asa, in general la control nu trebuie sa se simta decit un discomfort chiar daca ai infectii iar ranile stiu ca nu dor, poti nici sa nu stii ca ai o rana pe col. Daca mi-ar da cineva un indiciu ce sa fac...pt ca sint sigura ca aici in MD sa merg la alt medic indata va zice "da analiza si apoi vedem". Eu vreau doar sa vb amanuntit cu un medic fara iarasi asa gen de control. Am toate analizele inclusiv la alea cu transmitere sexuala(care sint negative), ramane doar sa dau de un medic bun care sa asculte atent ce simt, nu sa dea tratament doar dupa analiza, sa incerce sa inteleaga dc am anume asa dureri.

| Bluebutterfly80 a răspuns (pentru Vincek):

Te inteleg! problema e ca niciun medic nu se bazeaza doar pe analize sau pe ceea ce povestesti tu! ca sa fie sigur de raspunsurile pe care ti le da, va dori sa iti faca un control, sa vada cu ochii lui despre ce este vorba!

| Vincek a răspuns (pentru Bluebutterfly80):

Si normal. Eu doar nu am spus sa ma asculte numai si sa vada analiza.Normal ca trebuie sa vada, mai ales ca a facut cauterizare. Eu am in vedere ca daca vede ca am asa dureri la control e o alarma ca nu e cauza doar in infectie, sau ca nici dupa antibiotic nu a trecut aceasta durere poate e rezistenta infectia la antibiotice sau mai stiu eu, sau rana aia da asa dureri, ceea ce tot nu e ok. Eu cind o intreb dc asa doare, ea nu da un rs concret. Eu ii spun ca alte ori nu ma durea cind aveam infectie, asta de intimpla de 5 luni doar, ea nu atrage atentie. Iata despre ce vorbeam. La voi in Ro tot se intimpla?

| Azµre a răspuns (pentru Bluebutterfly80):

Corect. Asta vroiam să zic și eu un alt ginecolog!

| Bluebutterfly80 a răspuns (pentru Azµre):

Eu zic sa te faci ginecolog!hee hee
nu de alta, dar vad ca te pricepi big grin