| xu a întrebat:

de 2 zile am racit rau de tot:nas infundat, imi lacrimeaza ochii, stranut, tusesc din cand in cand...foarte rar... iau modafen, insa n-am vazut nici o schimbare. ce sfaturi imi puteti da pentru a-mersi trece raceala cat mai repede deoarece acum vin nuntile...si nua s vrea sa lipsesc...astept raspunsuri va rog

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| zuly a răspuns:

Consuma multe lichide. Bea ceai cu lamaie si miere. Nu mai umbla prin casa fara sosete.happy Umple cada cu apa fierbinte si arunca acolo vreo 2 pumni de musetel si flori de tei si fa o baie, dar nu sta pana se raceste apa (asta daca nu ai febra). Aeriseste bine camera in care stai (dar sa nu se faca curent). Pune-ti picaturi in nas, ca sa respiri bine mereu (respiratia pe gura face rau). Fa o baie de aburi si picura in apa cateva picaturi de propolis sau eucalipt. Stai cu picioarele intr-un lighean cu apa fierbinte.

Daca nu iti trece inca 2 zile, du-te la medic.

Insanatosire grabnica! happy

7 răspunsuri:
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Asta suna mai degraba a gripa decat a raceala. Cel mai bine ar fi sa te consulte un doctor, si sa iti dea ceva care sa amelioreze simptomele.
Teoretic nu ar trebui sa simpti o ameliorare prea mare la 2 zile, mai asteapta putin, si ar trebui sa te mai lase. Daca nu se amelioreaza in 4 zile de la debut, du-te la doctor, inseamna ca ai ceva rezistent

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Nurofen, Modafen, Advil toate sunt denumiri comerciale ale substantei medicamentaose numita Ibuprofen. Costa de 10 ori mai mult decat Ibuprofenul, dar au acelasi efect.

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

In ale 4 luni, ti-ai facut vreo radiografie pulmonara? Daca nu, cel mai bine ar fi sa iti faci acum un CT toracic si niste analize de sange (hemograma). Gripa care dureaza 4 luni, e putin probabil.

tundenana
| tundenana a răspuns:

Daca in doua zile nu te simti mai bine atunci deja te depaseste... mergi la medic ca poate ai nevoie de niste antibiotice... mergi la medicul de familie la o consultatie... toate medicamentele gen modafen, nurofen, humex... sunt bune pentru raceala in fazele incipiente in cazul tau nu isi fac efectul nu cheltuii banii pe ele, un simplu paracetamol si un algocamin iti scad febra, calmeaza durerile si este si antiinflamator, niste picaturi de nas... niste inhalatii cu inhalant - sol de eucalipt, brad, sare dura si musetel te poate ajuta sa dormi mai bine, insa eu zic ca ar fi cazul sa dai o fuga la medic... multa sanatate

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Baie fierbinte, cu ceai fierbinte, apoi bine infofolit in pat, doza de atac = dubla, primele 2 doze!, de paracetamol sau praful ala de-mi scapa numele, ceva cu x la urma parca... in ceai - mult pe zi - multa lamaie, mult kiwi si suc de portocale, si 3-4 catei de usturoi pe zi! Sanatate si success!

| Moneyandfame a răspuns:

Du-te la doctoooooor!

| xu explică:

Ms mult pentru raspunsuri! insa ma simt mai rau, dureri in gat destul de puternice, nas foarte infundat, urechile...simt ca sunt la 2000 de m altitudine, si incep sa tusesc, magareste, uscat...nu mai pot.am uitat sa specific ca in urma cu cativa ani, o asemenea gripa m-a tinut aproape 4 luni, numa pe la doctori.si nimic.doar sa consum lichide.insa mi-a trecut de la sine fara a avea efect tonele de pastile luate