Bună!
Pentru mai multe informații intră aici http://www.sfatulmedicului.ro/Foliculita-si-Furunculul/furunculul_1403
Specialistii recomanda pacientilor o serie de masuri ce, corect aplicate, pot sa amelioreze simptomatologia locala si pot favoriza procesul de vindecare:
- Aplicarea locala de comprese calde si introducerea furunculului in apa calda. Astfel se va diminua durerea si se favorizeaza acumularea puroiului spre suprafata zonei tumefiate. Dupa ce furunculul dezvolta zona superficiala de puroi, prin contactul repetat cu apa se grabeste fistulizarea. Aceasta se produce in aproximativ 10 zile de la aparitia infectiei. Compresele calde se pot realiza prin introducerea unei bucati de material textil (de preferinta bumbac - datorita proprietatilor absorbante) in apa calda si apoi stoarcerea excesului de apa. Astfel compresa se aplica local, prin tamponare delicata.
- Folosirea pentru igiena locala a unui sapun antibacterian. Acest sfat este util in special dupa ce furunculul a fistulizat si puroiul a fost eliminat. De asemenea, se pot aplica pe zona restanta diverse unguente si creme cu proprietati antibacteriene si apoi un bandaj steril. Zona infectata trebuie spalata de 2-3 ori/zi, dezinfectata corespunzator si acoperita cu comprese calde pana se vindeca.
- Nu se recomanda inteparea furunculului cu un ac sau agresarea lui in orice alt fel. De obicei, astfel de proceduri nu fac decat sa suprainfecteze furunculul, agravand afectiunea. Tratamentul devine mai complicat, iar procesul de vindecare mai anevoios.
Heey! Si mie mi-a aparut la fel la nas si mi-era foarte rusine. Eu mi l-am spart si a iesit urat, ma durea iiuu! Cel mai bine ar fi sa nu pui mana sa nu fai nimic. O sa dispara intr-o saptamana, cel mult 2! Vacanta placuta pa-pa!
Încearcă sa pui pe un bețișor de ureche câteva picături de ulei 100% pur de arbore de ceai(tea tree) de la Thursday Plantation.
Si apoi dai pe coșul respectiv. Il usucă foarte repede