Sunt cazuri extreme dar foarte rare de deces din cauza panicii. Unul din ele este relatat de autorul Somerset Maugham în nuvela Honolulu.
Dar în cele mai multe cazuri intervine o stare finală de leșin, din care organismul iese în mod natural.
Astfel nu este cazul să adaugi frică la frică, că vei muri.
Atacurile de panică după părerea mea sunt reacții automate ale creierului care încearcă să soluționeze o situație extremă ( de exemplu, ești în junglă și te atacă un tigru) iar pentru ca să mobilizeze toate resursele corpului, frica trebuie să aibă o valoare extremă pe care o resimțim ca panică, deci este un simpton natural, ancestral de adaptare. Un atac de panică fără motiv real se întâmplă datorită unor descărcări nervoase ale neuronilor, în absența unei primejdii externe, ca un fel de alarmă de exercițiu. Astfel, o modalitate de a scăpa de ele este auto analiza, să observi ce tensiuni interioare ai, să vezi ce anume le declanșează.
O modalitate de control care trebuie antrenată sunt exercițiile de respirație, cu concentrare asupra respirației. În timpul atacului de panică respirația sau este blocată sau devine rapidă și superficială. Astfel se va exersa respirația liniștită, lentă și adâncă.
Nu sunt pentru medicamente, dar în faza acută în care se pare că ești acum te poate ajuta extraveral, un compus pe bază de plante și ceea ce va recomanda medicul.
Mergi la un psihiatru! Poti merge si de urgență la spital. Ei au obligația să te consulte si sa ti dea reteta!
Va multumesc mult, rezolvare a fost sa nu intru in panica..in timpul inghititurilor puteam sa respir dar inconstient am intrat intr-o stare in care am simtit ca nu pot efectiv ca ma sufoc daca nu inghit incontinuu pana ma calmez. va pup si multumesc