anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De aproximativ 2 saptamani a inceput sa ma doara la spate jos foarte tare. Am mers la medic si mi-a spus ca am lombosacralgie. Deoarece stau foarte departe de oras, mi-au recomandat un program de gimnastica medicala si trebuie sa urmez un tratament cu vimovo 10 zile. Durerea de spate jos mi-a trecut, dar de cand fac gimnastica medicala parca simt furnicaturi in picioare si ma inteapa coapsele. Medicul mi-a spus ca aceasta problema a aparut si din cauza stresului, iar de atunci parca ma gandesc mai mult la tot felul de boli. Imi este si foarte frica, deoarece imi doresc foarte mult sa dau la academia de politie anul viitor. Mi s-a spus ca o sa imi revin pana atunci, dar nu stiu ce sa mai cred. Se poate ca eu sa imi induc aceste simptome? Sau este ceva mai grav?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Doja a răspuns:

Deci, daca ai ridicat ceva greu, sau ai facut o rotatie gresita a mijlocului ti-ai inflamat muschii care tin coloana dreapta. Asta e durerea de spate.

Dupa ce se relaxeaza muschii, vertebrele tale se pare ca nu mai sunt aliniate. Cand simti furnicatori pe picioare inseamna ca un nerv este presat fie de o vertebra, fie de un muschi care strange de el cumva.

Nu este o problema "indusa". Genul asta de problema este foarte comun. Ce poti face ca sa te mai relaxezi este sa stau cumva suspendat cu picioarele atarnate. Daca ai o bara orizontala, doua scaune pe care sa te ridici si efectiv sa iti atarne coloana ca sa se lungeasca sub gravitatie. ar trebui sa ajute cat timp nu faci gimnastica.

Daca gimnastica e facuta cu cap, o sa te recuperezi complet si nu vei avea probleme.

De asemenea poti sa-ti cumperi un aparat TENS (electrostimulator) pe care sa-l folosesti o data pe zi cat timp esti departe de gimnastica.

| Savas10 a răspuns:

Hei, daca doctorul ti-a spus ca iti revii, crede-l pe cuvant. Pana la urma, de aceea a facut atatia ani medicina, sa ajute omul, nu sa-l lase balta daca ar avea o problema grava. Gandeste pozitiv, iti zic din propria experienta ca gandurile negative nu duc niciunde si n-au efecte benefice niciodata. Preventia e buna, exagerarea nu.

| secrrettt012 a răspuns:

Eu zic sa te duci sa iti faci niste investigatii mai detaliate si sa stii exact ce ai. Si eu am avut problema cu coloana si m au indopat cu tratament spunandu-mi ca la varsta de 13 ani mi s-a dezvoltat in corp un fel de reumatism... Acum la 19 ani, am descoperit ca nu am nici un fel de reumatism. Am decat un nerv mai sensibil la coloana care ma deranjează cand fac efort sau cand sunt mai stresata.