| dedeexde a întrebat:

de cateva luni ma trezesc cu dureri de spate, si cand vreau sa ma ridic din pat ma inteapa coloana, ce ar putea sa fie? Mentionez ca merg f mult zilnic, vreo 15 km zilnic.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Veme a răspuns:

Sigur este o inflamatie locala, tu nu ai cum sa stii asta. Nu ma refer la o roseata pe spate, ci in interior tasarea, sau faptul ca ai stat in curent sau frig, etc produce o inflamatie. Durerea apare dupa ce se produce inflamatia. Sigur tu ai inflamatie chiar daca nu ai "inflamat" spatele. Asa ca ia antiinflamator, asta este primul pas care sigur te va ajuta. Apoi, stai linistita, am zis "in extremis" adica daca iti traumatizezi in continuare mult timp spatele vei ajunge la operatie. Am un prieten care fugea 12km/zi, 5 zile/saptamana si tot la fel avea o "intepatura" in spate. Dimineata cand se trezea nu putea sa se ridice din pat, decat dupa o incalzire reusea sa-si revina in timpul zilei. A continuat cu aceeasi greseala vreo 5 ani si in final, luna asta s-a operat, incepuse sa-i amorteasca picioarele, inca putin si paraliza.Tu esti la inceput de tot, ziceai ca te doare de o luna, doua. Plus de asta esti si mica si sigur te refaci mai repede. Dar nu reincepi activitatea (15km/zi) decat dupa ce nu mai ai durerile, si o reincepi treptat iar daca reapar durerile iti constientizezi limita si nu o mai depasesti. Ideea este sa nu continui viata asa, cu durerea, sa nu se ajunga la ceva mai grav. Incearca sa nu stai cu spatele gol, nu mai merge asa mult, ia antiinflamatoarele si... 99.99% o sa-ti treaca.

7 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Poate te-a tras curentul in casa de la mers nu are treaba spatele. Durerile de spate apar la persoanele care stau mult timp pe scaun (soferii pe tir sau mecanicii pe locomotiva, pilotii de avion si asa mai departe sau daca ridici multe greutati in mod repetat).

| BGDs a răspuns:

Fa-ti o radiografie la coloana, ia niste antiinflamatoare, roaga pe cineva sa iti faca masaj...nu e nimic ca mergi 15 km pe jos

| Veme a răspuns:

Pai poate fi o inflamatie la nivel local sau poate fi un fel de tasare a vertebrelor. Eu tind sa cred (desi n-ai spus prea multe) ca este din cauza ca mergi 15km/zi. Stress-ul repetitiv probabil a tasat vertebrele si daca asta este cauza, este posibil in extremis doar operatia sa te vindece. Asa ca sfatul meu ar fi sa o lasi moale (sa nu mai mergi 15km /zi) vreo doua luni, in paralel sa iei un antiinflamator vreo 10zile (in caz ca ar fi cauza inflamatorie), si eventual apoi sa reiei cei 15km/zi. Un exemplu de antiinflamator care se da si fara reteta: nurofen 200mg.

| dedeexde explică:

Nu vreau operatieeeeeee, am o frica...nu am inflamat spatele

| Floryn3423 a răspuns:

Daca ai dureri de spate eu iti recomand sa citesti articolele de mai jos:
http://www.tratament-dureri.ro/dureri/dureri-de-spate.php
http://www.tratament-dureri.ro/......-spate.php

| ionupo a răspuns:

Ai mai jos un site cu informatii despre Durerea Lombara.

http://www.topmedica.ro/blog/durere-de-spate-ce-sa-fac/.

Succes :)

| Stroie_Andreea_1976 a răspuns:

I-as construi un castel din amintiri frumoase, din vise, din iubire, din sperante, din tot ce inseamna frumos pe lumea asta.