| Andraaa999 a întrebat:

Bună, de câțiva ani buni mă confrunt cu stoarcerea coșurilor. Mi le storc zilnic și m-am săturat. Într-o vreme nu mai mi le storceam ca mă abțineam dar acum tot zic ca mă abțin și chiar nu mai pot. Nu știu ce să fac să renunț la acest obicei. Vă rog ajutați-mă

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Nu rezolva nimic, trebuie tratata cauza, chiar daca te abti sa le spargi nu inseamna ca nu vor aparea in continuare.
Ai grija la alimentatie, nu stiu cat se vede in poza mea de profil dar inainte eram plin pe frunte, zona gurii si zona umerilor, acum am scapat de ele, daca ai obiceiul sa consumi fastfood, suc, multe prajeli si mult zahar iti apar inflamatii in corp care ies la suprafata prin aceste cosuri asadar ai mai multa grija la ceea ce mananci, conteaza foarte mult, pe langa asta folosec mereu cam 3 cuburi de gheata pe care le plimb in fiecare dimineata pe fata pana se topesc, ajuta sa ti inflamatia la minim, daca ai indoieli cu privire la gheata poti incerca urmatoarea data cand te supara un cos si il simti cum pulseaza/coace sa strapunga pielea, de obicei seara, daca ti gheata in locul respectiv se calmeaza imediat.
De ingrijirea tenului probabil stii mult mai multe ca mine dar tot mentionez si acest pas, inainte de culcare sa te speli bine pe fata si sa folosesti o crema hidratanta, nu trebuie ceva scump, cele de la nivea sunt chiar ok, dar cum am mentionat mai sus, sunt sigur ca alimentatia gresita e una din cauze, toti dermatologii recomanda creme fiind mana in mana cu farmaciile, prea putini mentioneaza alimentatia sau iti recomanda sa eviti doar unele alimente, iti spun doar jumate de adevar, am experienta cu dermatologii si am vazut ce sistem bolnav exista, daca lumea ar da un search pe google cu "proteina sanatoasa" "carbohidrati sanatosi" si "grasimi sanatoase" apoi ar alege din acele liste ce le place s-ar scuti de multi bani dati pe creme care trateaza efectul, nu cauza.

| Invictusman2025 a răspuns:

Te gândești că dacă le vei stoarce vei rămâne cu cicatrici de toată frumusețea, de acele cicatrici foarte greu se scăpa.

| Andraaa999 explică (pentru Invictusman2025):

Am deja cicatrici. De ani de zile mă confrunt cu asta

| Invictusman2025 a răspuns (pentru Andraaa999):

Cu mana ta ți-ai făcut-o draga Andra.
Capul face capul trage.

Auzi știi ceva, mai bine îți vezi de treaba ta și nu mai îți pierde timpul să îmi scrii dacă nu ajuți cu nimic, dragă cum naiba te cheamă

Scuze scumpete nu știam că ești așa de sensibila happy
Te pup! ai grija de tine și de tenul tauhee hee

Și tu să nu mai fi atât de fustrata, scumpete

Frustrat nu frustrata că nu sunt fata sunt bărbat happy
Eu nu ți-am zis din frustrare, sunt sigur că știai și tu ca rămân cicatrici daca tot le lezezi și tot ai făcut-o nu mă înțelege greșit, dar te iert daca mă inviti la un cico și ai peste 18 anihee hee