| AndreiPopovici6969 a întrebat:

Buna! De ce am perioade cand ma gandesc numai la moarte, am o frica intensa. La fel si pentru boli. Ma tem ca as putea avea boli *fatale*, in ciuda faptului ca nu am nimic. Am ajuns sa ma uit la persoanele din jur ( chiar si pe net / televizor ) si sa ma intreb: *asta oare cum n-are nici o boala*, orice legat de acest subiect.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Mi se pare că ai prea mult timp liber. Fă ceva util ție

| sabin89 a răspuns:

Gândurile, în general, ni le putem controla. Încearcă să alungi gândurile nocive. Și după ce le-ai alungal, nu lăsa locul gol. Pune repede în schimb niște gânduri frumoase sau utile.

| helpforyou a răspuns:

Ar putea fi o tulburare de anxietate. Aceste tulburari pot cauza ganduri obsesive si fobii intense legate de moarte si boli, chiar daca nu exista o amenintare reala.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Secretul fericirii este să ignori și să nu-ți pese de lucrurile care nu țin de tine, care nu sunt sub controlul tău.

| Anonimul151 a răspuns:

Pentru că probabil ai sau ai avut anxietate. Și pentru că uneori fiecare om se gândește la astfel de lucruri.

| Fantaspirit a răspuns:

Ești ipohondru

| qathaliyn a răspuns:

Salut!
Sunt mai multe motive pentru care ai ajuns aici:
1) Primul motiv este că noi oamenii suntem trecători, și este foarte normal că realizezi asta.
2) Al doilea motiv este că noi oamenii ne îmbolnăvim, zi este foarte normal că realizezi asta.
Dacă însă gândurile acestea depășesc o anumită "limită", și mă bucur că ai și realizat că ele depăsesc o anumită limită, înseamnă că al tău corp îți trimite niște mesaje. Poate nu ai mai fost de 5 ani la doctor. Ce ar fi să faci o vizită pe la doctorul de familie? E gratis, nu înțeleg de ce oamenii nu se duc dacă e gratis. Acolo poți primi o consultare "de bază" gratuită iar dacă vrei, poți cere niște teste de sânge sau să aflii dacă ai vreo boală/cancer/infecție sau risc de ceva. De asemenea, detectează în ce zone ale corpului ai dureri. Ai dureri de cap? Cum se simte corpul tău? Poate ai depresie. Poate ai anxietate. (Sau, scuză-mă că îți zic dar cum ți-au spus și alții în comentarii: poate ai prea mult timp liber și începi să deviezi, caută niște activități ceva, fă-ți prieteni, iubit/ă, hobby-uri, studiază, muncește, fă un sport, completează tu lista). De asemenea poate ai avut șoc-uri în trecut: A murit cineva? Și mai e și despre modul de a vedea viața: Uite că noi toți știm că timpul trece repede dar totuși nu ne oprim să o trăim. În plus, mănâncă mai sănătos dacă nu vrei boli, dormi suficient și ia-ți pastilele la timp. Sunt foarte multe de spus, dar am încercat să zic cât mai multe informații în cel mai scurt mod. Sper să văd un comentariu cu: "Am fost la medic, mersi". Numai bine și nu mai fii speriat, ești absolut normal!