anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce credeti ca toata lume zice ca doctorii sunt oameni plini de compasiune, mie chiar mi se par cruzi ce sa mai zic de nesimtiti si aroganti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| andre999 a răspuns:

Orice padure are si uscaturi, greseala este sa nu generalizam. Medicii care au ales medicina pentru ca asa au simtit sunt extraordinari, oamenii care si-au dedicat viata studiului si sacrificiului pentru altii. Cei care au ales medicina pentru ca asa au fost indrumati de parinti sau pentru ca e o "meserie buna" sunt medici mediocri care nu o sa exceleze decat la aroganta si nesimtire. Din pacate in Romania tot mai multi imbecili din astia dau la medicina. Un om care isi dedica viata altora este un om minunat, pot sa afirm fara nici o urma de indoiala ca medicii sunt cei mai inteligenti si cei mai necesari intr-un sistem social.

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Poate fiindca muncesc foart mult pe bani putini, incercand oarecum sa salveze vieti, desi sunt foarte putini in comparatie cu numarul pacinetilor. Cand muncesti enorm de mult, dormi putin, nu ai timp de familie si nici d odihna, iar la sfarsitul lunii castigi cam cat un muncitor necalificat, e greu sa-ti arati compasiunea. Consideri ca ti-ai aratat-o suficient salvand vieti in timpul tau liber, pe somnul tau, pe nervii tai, fara ca cineva sa-ti zica macar multumesc.
Tu stii ca in Romania sunt de 3 ori mai putini medici decat minimul necesar? Sau ca ei sunt platiti de 12 ori mai putin ca un medic din Germania, de 4 ori mai putin ca un medic din Bulgaria si de 3 ori mai putin ca un medic din Albania? Ca un medic roman munceste aproape dublu fata de cat ar trebui? Ca esti obligat sa faci garzi, ceea ce inseamna ca te duci azi la 8 la serviciu si pleci maine la 17. 30? Timp in care muncesti aproape continuu? Si ca, in mod normal, un chirurg face 6-7 garzi pe luna, dar in perioadele cu concedii si sarbatori poate ajunge pana la 16-17 garzi pe luna? Stiu medici care s-au scazut de la intretinere in luna august fiindca au muncit 17 nopti (din 31), asa ca practic au fost perioade cand nu au ajuns pe acasa 3 zile consecutiv. Li s-a intamplat sa opereze 14 ore consecutiv, dupa care a inceput direct o noua zi de munca: consultatii in policlinica, tratamente, etc. Incearca tu sa muncesti 14 ore intens si apoi, in loc sa te culci, sa mananci un sandwich cu care ai venit de acasa si sa discuti (despre orice) cu 50 de oameni, aratand multa compasiune si intelegere pentru fiecare.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Abh, din experienta mea, asistentele sunt cel putin la fel de solicitate ca medicii, doar ca ele fac mult mai putine ore suplimentare. Asta din experienta mea.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Nici cu cei de la particular nu îmi este rușine că tot cei de la stat sunt!
Idea este foarte bună, ori stat ori particular, nu două locuri de muncă pentru unul și altul moare de foame.
Demiterea ministrului sănătății și condamnați la închisoare cu executare pentru toți cei care se fac vinovați de cele întâmplate la spitalul Giulești. La muncă nu la distracție în timpul exercitării funcție.
Rușine sistemului sanitar.
Pa, pa.

Abh
| Abh a răspuns:

Cine a zis ca toti medicii sunt plini de compasiune? Ai fost informata gresit!

Abh
| Abh a răspuns:

O contrazic putin pe Brigaela, eu sunt doar asistenta, si eu am un salariu de mizerie si nu fac ciubuc milioane, precum doctorii.Asta nu inseamna ca vorbesc urat cu bolnavii sau ca nu le fac tratamentul fiindca sunt platita prost. Cine face aceasta meserie, trebuie sa o faca cu suflet.

| tyana a răspuns:

Nu stiu daca sunt cruzi, dar multi dintre medici sunt lipsiti de tact, ceea ce ii poate face sa para cruzi.Lucrand insa mereu printre oameni suferinzi, sunt obisnuiti cu ceea ce noua ni se par lucruri iesite din comun, mai ales daca noi suntem cei implicati.
Toti cei care si-au spus parerea aici au mare dreptate:Brigaela pentru ca e adevarat, medicii muncesc foarte mult, invata extrem de mult viata lor fiind un studiu continuu pentru a deveni medici buni si sunt platiti extrem de prost; Abh are mare dreptate, asistentele sunt foarte prost platite desi munca unei asistente e enorma, ea fiind mereu langa pacient chiar si dupa ce medicul prescrie tratamentul, isi primeste bacsisul gras si pleaca! Legiuitoarea insa a exprimat foarte bine ceea ce simtim toti fata de sistemul sanitar romanesc.Pana la urma capul tuturor rautatilor sunt cei de sus(fosti si actuali, sa speram ca nu si viitori)care nu acorda importanta cuvenita sistemului sanitar, preferand ca atunci cand au o mica flatulenta ce ii jeneaza sa fuga in Austria, Germania, Franta etc decat sa se lase tratati in tara lor, unde ar avea aceleasi sanse ca noi toti.

| alexutza222 a răspuns:

Abh sa stii ca nu m-am infornat asata este concluzia mea generala dupa ce am fost la mai multi medici.