| emilia21 a întrebat:

Buna de ce in fiecare dimineata simt ca ma apasa ovarele si am o durere care nu ma lasa toata ziua. mai am doua saptamani pana sa-mi vina ciclul, care poate fi cauza? mentionez ca pe data de 21 luna trecuta am avut un contact neprotejat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Daca de la prima menstruatie ai avut astfel de dureri nu este un pericol. Dar daca ele s-au instalat de curand, atunci poate exista o cauza patologica.
Intai de toate, pentru linistea ta, fa-ti un test de sarcina, ca sa elimini aceasta SUSPICIUNE. Daca rezultatul este negativ, repeta-l pentru siguranta ta, dar il faci dupa o saptamana.
Acum am sa-ti scriu cam care ar fi cauzele durerilor tale-
contractiile uterului dau aceste dureri ca niste crampe;
eliberarea unor substante chimice care provoaca durerea;
scaderea circulatiei uterine provocate de contractiile muschiului uterin si iradierea pe nervi a acestor crampe.
Alte cauze, de alta factura sunt-
anomaliile congenitale (defecte din nastere ale uterului)
fibroame uterine (cancere begnine) localizate la nivelul muschiului uterin, dar care nu provoaca dureri in toate cazurile;
stenoza(stramtarea) colului uterin;
folosirea unor dispozitive intrauterine de sterilizare (sterilet)
endometrioza (prezenta mucoasei utererine in alta zona decat la nivelul uterului (ex. trompe).

Daca cele doua teste de sarcina arata ca nu esti insarcinata, te rog sa mergi la un ginecolog pentru un consult de specialitate. Poate exista alte cauze ale durerilor pe care le acuzi (sa nu ai leziuni, ganglioni inflamati, zone iritate, inrosite, dureroase, orice este atipic in zona genitala). Poate iti recomanda o ecografie sau daca este cazul o laparascopie (foarte precisa).
Ca remedii pentru durerile tale pelviene, dupa ce ai aflat ca nu este nimic patologic (boala), poti face exercitii fizice intensificate in saptamana dinaintea menstruatiei (sa alergi in fiecare seara, sa faci exercitii simple de aerobica. miscarea picioarelor, abdomene), care imbunatatesc circulatia organismului, deci si a uterului.
Aplica comprese calde, te infasori in patura, aplici o sticla cu apa calda sau o pernita electrica in zona pelviana. Sa nu faci bai fierbinti (maresc mult fluxul uterin-menstra abundenta).
Sa tii un regim alimentar, evitand consumul de sare, zahar, cafea si mancaruri grase.
Poti lua vitamine cu efecte benefice in cazul durerilor-complexul B, magneziu, calciu, vit. E.
Poti folosi analgezice (nurofen) in prima zi a menstruatiei, dupa care dormi doua ore si te vei trezi fara dureri.
La prescriptia doctorului ginecolog poti urma un tratament contraceptiv personalizat care este eficace si ajuta la prevenirea aparitiei unei sarcini nedorite.
Tratamente naturiste
ulei de catina, peste si zinc
uleiuri sub forma de capsule bogate in vit A, B, D, E, K etc
extract de afine, seminte de struguri, spirulina+vit C sau cu catina
Ceaiuri din frunze de amarant, galbenele, musetel, coada soricelului.

Sper sa asculti sfatul meu sa mergi la dr. ginecolog, dupa testul de sarcina.
Iti doresc succes si sanatate!

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E o durere din preajma ovulatiei. Nu e normala, ar fi bine sa te vada un ginecolog, sa n-ai vreo inflamatie a trompelor si ovarelor.

| emilia21 explică:

Am sa merg si la doctor, dar luna trecuta nu am avut dureri de nici un fel, sper sa nu fie ceva grav! multumesc la amandoua pentru raspunsuri.

| Anecherry a răspuns:

Nu stiu daca ar putea fi o eventuala sarcina, oricum tu poti sa-ti faci un test de sarcina peste cateva zile; poate ai racit la ovare si de asta ai dureri; oricum cel mai bine ar fi sa mergi la un doctor, el poate determina cauza si te poate trata cel mai corespunzator. pupici:*.