| noname2021 a întrebat:

De ce oamenii care au probleme la inima nu isi pot trata dintii? Sau daca ai probleme la inima trebuie informat stomatologul? Bunica mea a avut probleme cu inima si nu putea merge la stomatolog,am mostenit-o si eu dar cu toate acestea am cateva probleme si merg sa le rezolv, in schimb nu am spus stomatologului problema legata de inima, problema fiind insuficienta mitrala si nu stiu daca ar trebui sa mentionez asta sau nu.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| Violleta2022 a răspuns:

Ba se pot trata si cei bolnavi de inima, doar ca trebuie mentionat stomatologului, pentru ca au diverse injectii si amalgamuri stomatologice, care pot face rau la cei cardiaci.

Ai obligatia sa spui medicului stomatolog ca ai o problema la inima, fiindca risti sa-ti faca o injectie care iti pune viata in pericol. La cardiaci nu se folosesc anumite substante, de aceea trebuie sa deschzii gura, ca nu te manaca nimeni, doar stie stomatologul ca trebuie sa NU foloseasca unele produse, care iti pun viata in pericol.

6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Nu este interzis sa mergi la stomatolog daca ai probleme cu inimawinking

| noname2021 explică (pentru Simpatic):

Bunicii mele i-a fost interzis...

| Wr3nch a răspuns (pentru noname2021):

Probabil avea probleme are duceau la complicatii daca primea anestezie.

| romeo78 a răspuns:

Din cauza faptului că indiferent de anestezia locală, durerea crește pulsul, tensiunea arterială și nivelul andrenalinei. Ori, toți acești factori pot conduce la decesul persoanei.

| RAY a răspuns:

Pentru ca nu supoti anestezia, mai faci un infart acolo, dar ce probleme ai?

| noname2021 explică (pentru RAY):

Cum am zis mai sus, insuficienta mitrala

| Simpatic a răspuns (pentru noname2021):

In cazul bunicii tale poate asa este, dar sunt 100 de afectiuni ale inimii, o ruda de-a mea are probleme cardiace si merge fara probleme la stomatolog, dar nu a avut pana acum nevoie de anestezie, cel putin nu in ultimul timp.
Bunica ta s-ar putea sa fie in cazurile de exceptie cu o afectiune mai serioasa!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai anestezia poate cauza probleme inimii

| Ineys a răspuns:

In principal cele mai importante aspecte sunt:
- daca iei anticoagulante deoarece poate provoca o sangerare excesiva in gura
- hypertensiunea care iti reduce nivelul de saliva din gura si iti poate altera simtul gustului -> poate duce si la probleme gingivale din cauza lipsei de saliva
- durerea in piept, la fel probleme gingivale cum ar fi cresterea acestora excesiva -> o sa ai nevoie de operatie apoi.

Nu e doar anestezia, sunt mai multe.

| Jukosto a răspuns:

Pe scurt, cei de la stomatolog au anestezice pe baza de "adrenalina", adica o concentratie mica de adrenalina combinata cu un anestezic. Asta face ca anestezia sa ramana locala (adica sa nu se raspandeasca si in jur), si sa anestezieze repede.

Cum adrenalina creste pulsul si tensiunea, cei cu probleme de inima risca probleme foarte grave. Mai multe nu stiu multe despre asta, cel mai bun lucru ar fi sa intrebi dentistul tau. Ei au la indemana si anestezii de alte feluri, iar uneori nici nu e nevoie de anestezie.