| linarkfts a întrebat:

Buna! De ce va timp am facut varice la picioare, mentionez ca nu am nici 18 ani. Este normal? Nu mi se pare ca am stat asa mult in picioare. Ce post sa fac? Cum le pot trata? Trebuie sa am o alimentatie anume? Este normal ca mi-au aparut asa devreme?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
29 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Esti fata sau baiat? Varicele sunt eredtare le ai mostenit genetic, doar cu operatie se pot scoate dar ca și monturile se refac destul de rapid, numai minca sarat nu sta mult in picioare bea apă 2 l pe zi si evita sedentarismul si obezitatea.

| linarkfts explică (pentru CristiDinBucuresti):

Sunt fata. Este adevarat ca nu prea fac miscare. Ce as putea sa fac ca sa imi placa sa fac miscare?

| StoicAnalysis a răspuns:

Atunci inseamna ca ai circulatia proasta a sangelui. Cel mai probabil e din cauza sedentarismului sau a obezitatii.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru linarkfts):

Sa mergi pe jos in fiecare zi macar 30 minute, varice are si mama ta? Ele se mostenesc pe linie materna, mama bunica matusa daca si ele au ai si tu, varicele sunt vene ingrosate, se pot opera varicele daca le ai in faza incipienta incearca operatia cu laser trebuie sa te vada un ortoped si el iti va spune cum se pot opera, te si dor varicele?

Ma doare in zona gambei si uneori cand ma trezesc parca ma injunghie gamba, insa nu stiu daca are legatura. Eu am varicea mai sus de genunchi. Da, si mama are varice.

| linarkfts explică (pentru StoicAnalysis):

Obeza nu sunt, dar la capitolu miscare nu prea stau bine...

Nu are legatura gamba cu varicele, trebuie sa te consulte medicul ortoped poate i calcat strimb sau i purtat pantofi mai mici care te au strins trebuie o radiografie fara radiografie nu se poate sti exact cauza.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru linarkfts):

Totusi, cel mai bine e sa vezi si un medic de familie de la care sa iei o trimitere si sa faci niste investigatii.

In zona unde am varice nu prea m-a durut. Legat de gamba, am mai patit acest lucru de multe ori si nu inteleg de ce mi se pune uneori un junghi acolo.

| linarkfts explică (pentru StoicAnalysis):

Multumesc de sfat!

| StoicAnalysis a răspuns (pentru linarkfts):

Cu mare placere! happy Sper sa poti rezolva problema.

Porti tocuri? Poate daca ai purtat iti este greu sa te obisnuiesti si ai fortat glezna stind sau mergind pe tocuri, tu la glezna ai entorsa trebuie sa dai cu sindolor gel crema sa masezi in fiecare zi /seara glezna care te doare, junghiul ti se pune acolo deoarece ai traumatizat zona. Poarta pentru varice ciorapi medicinali care au rolul de a atenua durerile varicelor. Multa sanatate cumpăra de la farmacie sindolor gel si incepe sa te dai pe gamba cu el

Răspuns utilizator avertizat
| gllopel a răspuns:

Nici la 88 de ani nu este normal sa ai varice.
Ai vasele de sange sclerozate. Si urmarea va fi o blocare a circulatiei.
Mergi la medic numaidecat. Se scot chirurgical dar nu este greu.

Multumesc de sfaturi! Foarte rar port tocuri, asa ca nu cred ca e de la ele.

| linarkfts explică (pentru gllopel):

Cat de mult poate sa imi faca varicea?

| gllopel a răspuns (pentru linarkfts):

Nu vreau sa te sperii dar poti face un cheag de sange care sa ajunga la plamani. Faci embolie si... gata viata.

In cat timp se poate intampla asta daca varicea nu e tratata?

Nu se poate sti. Nu exista limite. Depinde de organism, alimentatie, miscare, de multe.
Dar nu-ti fie teama. Mergi cat mai repede la medic.

Multumesc pentru informatii!

Multa sanatate!

Bula
| Bula a răspuns:

Varicele la picioare se fac din 2 cauze primcipale:
1. Stat in picioare indelungat, cu putina miscare (mers pe jos)
2. Supragreutate corporala
Iti recomand sa umblii pe jos /alearga cat mai mult (drumetii de peste 5-10 Km saptamanal, 3-5 Km alegare zilnic), respectiv slabire pana la greutatea corporala normala inaltimii si varstei tale!

Ok multa sanatate, si mergi la ortoped sa te consulte

| Maricochetacasei a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Ai uitat să întrebi ce vârstă arehappy

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Maricochetacasei):

Ha ha ce gluma buna, a scris ea in intrebare ca are 18 ani mai citeste odata ceea ce a scris ea.

Nu e chiar bună dar am văzut și mai rele.
A spus că nu are nici 18 ani(deci nu se știe vârsta)
Nu am scris cu răutate sau din bătaie de joc, doar am observat în mai multe conversații că întrebai de vârstă și m-am gândit să scriu și eu așa, vorba aia mai râdem, glumim dar dacă te-a deranjat comentariul meu îmi cer scuze.
Am încercat să mai fac și eu conversație pe aici fără să jignesc sau să mă cert cu cineva dar se pare că nu e punctul meu forte.
Numa bine!

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Maricochetacasei):

Nu, stai linistit, am vrut si eu sa fac o gluma dar nu mi-a iesit, ai drepate mereu intteb ce varsta are persoana, dar aici a spus ea ca nu a implinit 18 ani, imi cer scuze, ca am scris asa la comentariul tau, o seara frumoasa sa ai.

| Cipi1212 a răspuns:

Nu este normal.

Stai liniștit, seară faină și ție, mersi