Vezi filmulețul acesta și o să afli clar de ce plutește
https://youtu.be/Boe9Mks2OYs
Scuze greșisem episodul în care explică despre peștișorii cărora le curge fluid din gură și fac pluta pe spate.
Aici ai tot tutorialul explicativ din care poți afla de ce peștișorii fac pluta pe spate
Și ce este de făcut în acest caz
https://youtu.be/dmRU1Ii4a64
Am găsiți aici tutorialul explicativ de ce fac peștișorii pluta https://youtu.be/dmRU1Ii4a64
Eu am avut mulți peștișori in decursul anilor din 1990 până în 2000 cred că doar mama a dat aproximativ 1000$ pe peștișori acvarii și alte accesorii apoi până în 2007 cred că am dat și eu aproximativ 1000 euro în această perioadă încercând să fac un acvariu frumos
Dar nimeni nu. Îți spun secretele
Mama mea avea magazin vizavi de o tarabă cu peștișori dinastia multi colorați frumoși
.
Și am observat că zilnic și lor le mureau 50% dintre peștișorii pe care îi aduceau la piața
Iar la sfârșitul zilei ei aruncau toți peștișorii ne vânduți
Concluzia este că sunt multe secrete pe care le știi doar ei
De exemplu sa nu ii transporți repede co foarte lent.
2Km/oră
Până acasă fără șocuri fara frane fara sccelerari bruște
Apa trebuie să conțină minereuri puțină sare antibiotice
Apa trebuie sa fie oxigenata
Apa trebuie sa fie obținută prin osmoză inversă
Exista echipamente de osmoza inversa
Apoi apa trebuie că tot timpul să conțină oxigen și să fie la o temperatură secretă
In apa ei pun ceva antibiotice special pentru pești
I apa ei pun ceva antimicotice
Ați fungice antibacteriene
Special pentru pești
Apa este iradiata cu o cantitate micuța de ultraviolete că să omoare virușii și bacteriile
Mâncarea nu este aceea puricii de balta
Ci mâncarea trebuie sa fie diversificata că și pentru om
Nu poți să trăiești numai cu mici la grătar și doar atât
Ci îți mai trebuie câte o salata câte un piureu. De cartofi
La fel și pentru pești trebuie diversificata hrana
Apoi trebuie schimbata apa după 2 zile sa zicem
Din 2 in 2 zile trebuie pusă apa demineralizata și distilata apoi îmbogățită cu vitamine...
Și lor vânzătorilor le mor 50%din peștișorii manipulați/zi
Eu cred că în marea majoritate a cazurilor și lor le mor extraordinar de multi peștișori
Dar eu mai cred că prețul real al unui asemenea peștișor gata primit din marea Mediterană... Prin colet viu bun de vândut nu depășește 50 centi. Adică maxim 2 lei
Restul costurilor vin din faptul că un spatiu la mol costa chiria aproximativ 5000 Euro/lună
Sau al tarabă 400 euro tarabă
6000 lei cheltuiala cu un angajat.
Plus că trebuie să îți mai rămână și tir ceva profit că doar de de asta muncim pentru asta ne risipim viață pentru asta ne implicam pentru asta ieșim din casă.
Așa că fiecare om trebuie sa își cumpere care o casa o mașină să mai aibe bani și de o vacanta in Dubai
Așa că trebuie că peștișorul tau sa fi costat câțiva bănuți sa nu fie ceva semnificativ că și costuri pentru ei și dacă din 1000 peștișori dinaia că ai tai supraviețuiesc 100 și sunt vânduți
Câștigul de la acei peștișori trebuie sa achite toate costurile pentru că ție să îți poată fi aduși tot felul de peștișori probabil unii cu boli din alea africane la care nimeni nu le găsește tămăduire rezolvare de mai bine de un veac care se pot transmite și la om.
Așa că asteaptste să moară peștișorii daca vrei să îți supraviețuiesc unul eu cred că trebuie sa afli de unde ii cumpără ei și să te faci și tu furnizor că să obții un preț bun.si să îți cumperi de o dată cum ar veni marfa pentru tarabă
Adică multi multi peștișori
Doar că îi cumperi foarte ieftin
Gen nici unul sper sa. Nu depășească 3 lei la depozit
DeeDee817 întreabă: