| TheDarkDragon a întrebat:

Buna, de ceva timp am inceput sa am niste mancarimi pe picioare, dar s-au extins si in alte parti. Momentan nu am cum sa merg la medicul de familie si mi-a recomandat un tratament pentru alergii, dar inca nu vad rezultate si simt ca o iau razna daca mai trebuie sa stau mult asa chiar si pana termin tratamentul, abia pot sa dorm. Stiti daca exista ceva pastile sau creme care sa calmeze senzatia de mancarime? Ceva gen calmantele de durere, nu neaparat sa rezolve problema, ca inca nu stiu ce e pana reusesc sa merg la medic, dar doar sa calmeze senzatia aia tampita macar in timpul noptii.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu se vad rezultatele inca, pentru ca tratamentul nu ajuta daca nu incetezi sa mananci ceea ce mananci acum si care iti da alergia.
In principiu ce este rau si alergic poate fii de la: carne tocata, salamuri, carnati, semipreparate, conserve, mcdonald, samd.
Evita sa mananci pe o perioada de 2-3 luni tot ce nu este gatit acasa, de mama ta.

| TheDarkDragon explică (pentru Violleta2022):

Mersi de raspuns, dar nu prea mananc des chestii gen fast food si asa, mai ales in ultimul timp, Nici nu am inceput sa mananc alimente pe care nu le-am mai mancat pana acum, nu am inceput sa folosesc produse noi (samponuri, detergenti etc.), nu am purtat haine noi deci practic nu am facut nimic acum ce nu am mai facut inainte fara sa am probleme, asa ca nu am de unde sa stiu de la ce e, asta daca chiar e alergie in primul rand, si nu e altceva.

| floresdemayo a răspuns (pentru TheDarkDragon):

Gândește-te, ce consumi zilnic (repet, zilnic!), in afară de pâine și apă?
Unul dintre produse, consumat saptamani/luni in șir, poate provoca alergie (uite, chiar și ceaiul de mentă, după luni de zile, băut zilnic, provoacă alergie/iritatie a pielii, insotita de mâncărime.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Eu zic să continui tratamentul, dacă e prescris de medicul tău.

Pentru alergie (senzația de mâncărime), există unguente f. bune ca Nidoflor, ori Clotrimazol (tuburi mici, cca 15-20g, dar foarte eficiente). Dar nu știu ce faci tu cu ele, dacă ai mâncărimi pe tot corpul. Sau Fenistil Gel, Claritine(tablete)... Îți spune la farmacie.

Nu mai mânca ce ai mâncat până acum, poate că ești alergic la vreun produs. Schimbă și hainele care au fir sintetic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Momentan nu am cum sa merg la medicul de familie si mi-a recomandat un tratament pentru alergii"

de ce nu bati tu campii in alta parte, "mancarimi" poti sa ai intre picioare din foarte simplul motiv ca nu te speli destul de des, insa sunt si alte "chestii" pentru care poti sa te speli zilnic de 23345123456 de ori pe zi si tot sa ai mancarimi, cum ar fi purici, paduchi sau raie, nici nu incep cu urticarie, varsat de vant, sau alte... aaaa "PLACERI" (herpes genital, hmmm... YUMMY)
deci, de ce nu te duci tu la cine ti-a "recomandat", pui un cleste mic la bijuteriile lui de familie si il intrebi "CUM" a ajuns la concluzia aia?!?

| TheDarkDragon explică (pentru anonim_4396):

Eu zic ca ar trebui sa te duci tu sa iti faci un control psihologic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai grija ce alimente consumi și fi atent daca începe sa te "mănânce" după ce ai terminat de mâncat. Posibil sa fie și pe cauza psihlogica, sa fie de la stres, sau de la anxietate, sau de la detergenții cu care speli hainele, lenjeriile de pat; sunt la farmacii creme mentolate, astea mai ameliorează mâncărimile.