Am fost si eu in situația ta. Alergica la unii alergeni si intoleranta la alte alimente si mai ales chimicale. Eu in schimb aveam si un ulcer duodenal si intestinul iritabil. Nici un medicament nu își făcea efectul si am ales sa scot testând fiecare aliment in parte devenind astfel vegetariana total si ma feresc si de vegetalele tratate cu chimicale. Îmi lucrez gradina bio, si cumpăr de la fermieri restul dar tot cultivat bio. Am in apropiere un fermier care are solarii si nu folosește chimicale la producerea legumelor si zarzavaturilor. Mai ma păzesc si de insecticide sau alte chimicale folosite la curățenie si spălat. Folosesc in loc de detergent săpun de casa, se găsește in comerț, si pentru fata săpun cu miere si propolis. Tu trebuie sa testezi sa vezi la ce ești alergica, sau ce nu tolerezi. Succes si sanatate!
Bine, multumesc! O sa caut pe internet sa vad ce analize trebuie facute pentru alergii si intolerante.
Urat de tot. Presupun ca ai facut toate investigatiile pentru ficat/fiere. Pentru ca dupa simptome, primul gand acolo ma duce. Intoleranta la gluten?
Sa fereasca (careva) sa fie boala celiaca!
Putini medici, profesori in clinici, o pot depista. Si numai in centre medicale mari. Am auzit de un caz cu simptome asemanatoare -nu vreau sa te sperii!- si care s-a chinuit mult cu regim alimentar. Nu exista un tratament fix, ci numai in functie de... habar nu are nimeni.
Cauta un medic internist, profesor intr-o clinica mare si cere o consultatie la el spunandu-i tot: simptome, tratament, regim alimentar, etc.
Sanatate!
Am facut si pentru ficat cateva analize pe care mi le daduse doctorita de familie si mi-au iesit bune. Si eu ma gandeam la intoleranta la gluten, pentru ca painea cred ca e singurul aliment pe care il mananc chiar in fiecare zi. Voi incerca o saptamana sa nu mai mananc nimic cu gluten, ca sa vad cum ma simt. Imi voi lua paine fara gluten sau o voi inlocui cu altceva (rondele de orez sau un fel de tartine din alte cereale care nu contin gluten.). Sper totusi sa nu fie asta. Putin timp pot incerca sa scot glutenul din alimentatie, dar sa tin acest regim toata viata ar fi chiar greu. La mine a inceput problema asta la finalul lui 2016-inceputul lui 2017. In decembrie 2016 avusesem febra si crezand ca e raceala am luat Nurofen 3 zile. Nu stiu daca a fost raceala sau ce a fost, dar de atunci am inceput sa am cate putin greata la alimentele mai cu grasimi. In febraurie 2017 facusem din nou febra si am luat iarasi Nurofen pana mi-a trecut - 4 zile, dar am luat doza mai mica, in functie de greutate, nu de varsta, pentru ca sunt mai slaba. Ei bine, de atunci nu stiu ce s-a intamplat, dar am avut o perioada in care nu am putut sa mananc mai nimic. Imi era greata cam de la orice. Mancam numai ciorbe de legume, cartofi natur, alimente usoare. De atunci am inceput sa tot fac analize. Vazand ca nu aflu odata ce am, am luat naturiste. Ceaiuri, miere de albine cu alte produse apicole si mi-am mai revenit putin incat incepusem sa pot manca si cate putina carne si produse lactate, pentru ca la inceput nu puteam deloc. Iti multumesc pentru sfaturi si sanatate si tie! O sa mai caut medici. Sper sa gasesc un internist bun. Cautasem si gastroenterolog. Am sunat la doua clinici, insa la niciuna nu acceptau persoane sub 18 ani la gastroenterolog. (Eu am 16 ani.) Mi-au spus sa merg la pediatru, dar la pediatru nu am rezolvat nimic. Mi-a dat chiar trimitere la alt pediatru. )
Ai încercat să iei probiotice cel puțin trei luni? Și eu am o problemă asemănătoare doar că la mine s-a distrus flora intestinală din cauză că am luat antibiotice pentru pneumonie
anonim_4396 întreabă: