| Gabrielabmg a întrebat:

Buna!batting eyelashes
De ceva timp am observat ca imi cad des genele sad...ce as putea face sa opresc acest lucru? puppy dog eyes

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Amilik a răspuns:

Atentie la rimel! Oricat de mult ne-ar placea sa avem genele lungi si groase, folosirea excesiva si demachiarea incorecta a rimelului ne poate dauna. Pentru machiajul zilnic, evitati sa optati pentru versiunea rezistenta la apa. Acesta se demachiaza mai greu, motiv pentru care poate provoca pierderea genelor. Atunci cand va demachiati ochii, nu folositi miscari brutale, ci mai degraba miscari delicate si un demachiant special pentru ochi. Mai mult decat atat, rimelul poate ingreuna genele, in special daca acestea sunt subtiri si fragile, cauzand caderea acestora.

Evitati sa va frecati la ochi, in special daca purtati machiaj. Nu folositi niciodata miscari brutale si nu scarpinati ochiul cu pleoapa deschisa.

Caderea genelor poate fi cauzata si de o alergie la unul dintre produsele cosmetice pe care le folositi. Unele persoane sunt alergice la anumite produse de machiaj, ceea ce duce la inflamarea si iritarea pleoapelor, precum si la pierderea genelor. Incercati sa folositi produse hipo-alergenice si urmariti daca genele cad cu aceeasi frecventa ori, pentru ochi mai sensibili, incetati sa folositi o perioada produse de machiaj de orice fel, pentru a permite genelor sa se regenereze.

Nu folositi niciodata un produs cosmetic pentru ochi (rimel, fard de pleoape) mai mult de 4 luni de la desigilare. Este indicat, de asemenea, sa nu folositi machiaje cu un miros suspect sau o consistenta nefireasca - aruncati-le imediat ce remarcati alterarea acestor caracteristici, pentru a preintampina efectele nocive asupra genelor.

Rimelul pe care il folositi poate "gazdui" o serie de bacterii, ca urmare a intrarii repetate in contact cu aerul. Evitati sa pompati cu periuta in rimel, pentru ca astfel veti permite aerului sa patrunda in recipient. De asemenea, luati aminte ca cu cat periuta rimelului este mai groasa, cu atat sansele ca aerul sa patrunda in recipient sunt mai mari. Bacteriile pot cauza caderea genelor.

Daca atunci cand va rimelati genele, acestea se lipesc, nu le dezlipiti cu degetele pentru ca astfel se vor rupe. Pastrati o periuta de la un rimel mai vechi si folositi-o in acest sens - este absolut necesar ca aceasta sa fi fost curatata in prealabil si sa fie pastrata intr-un mediu curat.

Evitati sa folositi foarte des gene false. Procedeul de aplicare si de eliminare a acestora poate fi extrem de traumatizant pentru genele naturale, fapt ce va duce la caderea si rarirea acestora.


Chiar daca genele intoarse va pot oferi o alura mai misterioasa si pot parea atractive, evitati sa folositi ondulatorul de gene. Acesta le curbeaza intr-un mod nefiresc, ceea ce duce la pierderea lor. Pentru cazul in care optati pentru aceasta tehnica de machiaj, aveti grija intotdeauna sa nu folositi ondulatorul, dupa aplicarea rimelului, ci inainte. De asemenea, verificati ca acesta sa aiba marginea bine captusita si sa fie de buna calitate.

Dieta contribuie si ea la frumusetea genelor si parului! Incercati sa mentineti o dieta echilibrata, care sa includa alimente bogate in omega-3, proteine, fier, zinc si calciu. Evitati sa eliminati complet din dieta anumite categorii de alimente: genele vor fi printre primele care va vor anunta ca nu sunteti pe drumul cel bun.

Dincolo de aspectul estetic, caderea genelor poate fi un semn al unei afectiuni tiroidiene. Fie ca glanda tiroida este hiperactiva (hipertiroidism) sau hipoactiva (hipotiroidism), aceste afectiuni pot provoca subtierea parului si caderea genelor. Daca remarcati ca pierderea genelor este insotita si de alte simptome, precum cresterea sau scaderea inexplicabila in greutate, fatigabilitate, stari de depresie, accelerarea ritmului cardiac ori sensibilitate sporita la temperaturi extreme, consultati imediat medicul endocrinolog. De cele mai multe ori, odata tratata afectiunea tiroidiana, genele isi vor recapata vigoarea si frumusetea.

Caderea genelor poate fi provocata si de o afectiuni oftalmologica denumita blefarita. Blefarita este o afectiune a pleoapelor si poate fi responsabila de caderea excesiva a genelor. Printre simptomele blefaritei se numara inrosirea si inflamarea pleoapelor, sensibilitatea la lumina, senzatia de lacrimatie excesiva, cresterea anormala a genelor, aspectul uleios al genelor. Daca remarcati aceste simptome, este indicat sa va prezentati imediat la un consult oftalmologic.

Dezechilibrele hormonale pot fi responsabile pentru caderea excesiva a genelor. Acestea se pot datora sarcinii, menopauzei sau administrarii de contraceptive orale. Daca aceasta este cauza, genele isi vor reveni la normal de la sine, insa este indicat sa discutati cu medicul dumneavoastra care va poate indica o terapie hormonala.

O alta afectiune care poate provoca caderea genelor este alopecia areata, o afectiune autoimuna care se manifesta la nivelul foliculilor si cauzeaza pierderea permanenta a parului. Genele pot fi afectate de alopecia areata, fiind cunoscut faptul ca boala poate afecta simultan mai multe zone ale corpului. Din nefericire, cauzele aceste boli nu sunt complet cunoscute, iar tratementul este mai degraba simptomatic, incercand sa reduca efectele vizibile ale bolii.

Si infectiile pot provoca pierderea anormala a genelor. Poatr fi vorba de o infectie a ochiului sau o infectie a pleoapei. In orice caz, se impune un control oftalmologic pentru identificarea tipului de infectie si prescrierea tratamentului corect. Odata eliminata infectia, caderea genelor va inceta.

1 răspuns:
| BebelusSa a răspuns:

Hei incearca sa le dai cu ulei de ricin...o sa iti creasca mai dese ..si poate nu or sa-ti mai cada...