| AnaMaria055555 a întrebat:

Bună,de ceva timp mi-a apărut un hemoroid extern și mă constip mereu.Cred că e vorba de constipație cronică, dacă iau laxative sunt șanse ca acel hemoroid să se retragă? Doare îngrozitor de rău + sânge pe hârtie…

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| annonimaaaa555 a răspuns:

Bună. Du-te la medicul de familie. Trebuie tratat. Dacă nu poți, du-te în farmacie și zi care e problema și te ajuta ei. Eu știu o crema foarte bună. Se numește presto gel sau inca una; Procto-Glyvenol Laxative sa nu iei ca numa faci mai rău. Pentru diaree poți sa iei imodium sau hydrasmect.(mai bine asta)
"Farmacistii Catena recomanda Hydrasmect, un dispozitiv medical cu actiune antidiareica ce are actiune dubla in diareea infectioasa, neinfectioasa si cronica. Acesta contine diosmectina care absoarbe toxinele si patogenii de la nivelul tubului digestiv si restabileste functionalitatea digestiva."

| DrMihailoviciS a răspuns:

Neața!

Hemoroizii și constipația sunt ca o relație toxică: te țin pe loc, te dor și nu-ți aduc nimic bun. Laxativele? E ca și cum ai pune un plasture pe o rană adâncă. Te ajută pe moment, dar nu rezolvă problema.

Cea mai bună soluție? Mănâncă fibre (da, știu, nu sunt cele mai sexy alimente, dar sunt eficiente) și bea multă apă. Mișcarea fizică e un alt aliat: o plimbare zilnică poate face minuni.

Hemoroizii aceștia nu sunt chiar cei mai plăcuți „prieteni", așa că încearcă creme precum Proctosan, Hemorol sau Anusol. Dacă vrei ceva mai puternic, poți încerca și supozitoare cu Glicerină sau Hidrocortizon.
Până atunci, mergi puțin la un coleg să-ți facă un consult.

Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.

| AnaMaria055555 explică (pentru annonimaaaa555):

Crema Hemoplop Tis, este buna?

| annonimaaaa555 a răspuns (pentru AnaMaria055555):

Da,dar ce am scris eu ajuta mai repede. Oricum. Poți sa întrebi la farmacie

| AnaMaria055555 explică (pentru annonimaaaa555):

Multumesc mult

| annonimaaaa555 a răspuns (pentru AnaMaria055555):

Cu plăcere