Si ce crezi ca putem face noi, in acest caz?
Daca esti stresata, apai nu mai manca porcarii si nu mai bea alcool, ca asta sunt cele care0-ti distrug viata si-ti induc stresul.
Buna.Noi nu putem sa venim sa iti dam mancare si sa te ingrijim.In august ai zis ca vrei sa reduci tot cate o tigara pe zi pana te lasi. Ai renuntat la idee? Vrei sa te tinem noi captiva si sa iti taiem accesul la tigari si alcool? Totul depinde doar de tine, de autocontrol, nu de altii din exterior. Poti primi cate sfaturi vrei, dar pe cate le pui in aplicare? Ai nevoie de a reality check si cel mai probabil nu va veni intr-o forma prea draguta, deci ai mare grija...
E logic ca tot corpul tau, implicit si creierul, reactioneaza cat se poate de urat cand il privezi de sanatate, de somn, de ingrijire si respect.Incepe cu cele mentionate mai sus, iesi si te plimba zilnic, sa iei aer plus vitamina D, bea apa, nu alcool, gateste-ti macar o masa pe zi, de la zero, cauta sa te culci la ore normale, limiteaza timpul petrecut pe social media, ia calmante, fa-ti ceaiuri inainte de somn. Si daca dupa o perioada tot esti fara motivatie, mergi la psiholog.
https://www.youtube.com/results?search_query=cum+iti+recapeti+motivatia
https://www.youtube.com/results?search_query=cum+sa+ai+incredere+in+tine
Spor.
Mâine este sâmbătă, și biserica adventistă de ziua a șaptea este deschisă de dimineață de la 9:00 sau 10:00. Ți-ar prinde bine o vizită. Caută adresa ei.
A venit mama mea sa locuiască cu mine o vreme, pentru că sunt și singura, iubitul e in străinătate
Ai auzit de depresie, Lorena? Aia ai. Daca nu o vei stapani vei ajunge la medic si vei lua medicamente intreaga viata.
Păi sunt in depresie, da e clar că am auzit, am mai luat tratament pentru depresie dar de 5 luni l-am terminat, am luat 4 ani tratament pentru depresie si m-am simțit bine, o sa merg iar la medic ce sa fac
Și eu am consumat alcool la greu acum nu o mai fac absolut deloc. daca vrei hai in privat și poate te ajut
Poate ne invatati pe noi toti aceasta practica oculta prin care depresia poate fi stapanita fara medicamentatie! Si cred ca sunt concis cand ma refer la depresie, ma refer la acea tulburare cronica, nu la durerea in suflet pe care o are orice om normal cand ii moare catelul! Aceea este o forma de depresie trecatoare, aproape sanatoasa as zice, ea nu este cronica, nu necesita nici tratament nici vizita la psihiatru!
V-as deveni discipol ca mai apoi sa invat pe altii cum se face!
Vedeti dv. acum cativa ani exista o statistica care spunea ca pe planeta noastra exista circa 400 de milioane de persoane cu depresie! Ma intreb actual care este numarul? caci populatia lumii este din ce in ce mai mare, cel putin raportat la acum 5-10 ani!
Si tot eu va intreb oare nu cumva societatea actuala, internationala (ca este ceva mondial acest fenomen) este predispusa la aceasta depresie? date fiind conditiile sociale actuale? Oameni care-si pierd cu usurinta locul de munca, nebuni care abuzeaza copiii, adolescenti care au false modele pe internet si vor sa fie ca ei si ele si nereusind sa ajunga unde isi doreau pierd totul? cate si mai cate exemple si realitati! Nu oare noi oamenii am creat societatea actuala in asa fel incat sa avem si depresie?
Noi suntem vinovati, asta este opinia mea.
Stramosii nostri nu cunosteau aceasta tulburare psihica pentru ca ei nu cunosteau invidia, dusmania, lipsa iubirii parintilor, rautatea vecinilor si a tuturor celor din jur.
Este o concluzie pe care o trag si cred ca pertinenta mai ales daca ma raportez la numarul tot mai mare de depresivi! Pare ca exista o legatura intre cazurile crescute de depresie si societatea actuala!
Pe langa faptul ca societatea creaza acest flagel sa nu uitam ca depresia se traduce printr-un dezechilibru chimic in creier, acest dezechilibru odata creat nu se poate reface inversand sentimentele si intamplaril sau traumele care au cauzat depresia, caci ar fi fost foarte simplu, am fost trist o perioada foarte lunga, acum urmaresc filme cu stan si bran o saptamana si ma fac bine...
Iata ca nu functioneaza asa mecanismul de refacere caci ce bine ar fi fost!
In lipsa medicamentatiei specifice, depresia duce la o singur rezultat> sinuciderea!
1. Ai asteptari prea mari de la tine. Pur si simplu de exemplu nu intelegi ca nu poti fi ca Elvis Presley pentru ca nici nu canti si nici nu ai sarmul lui.
2. Izoleaza-te 2 ore intr-o camera si fii sincer cu tine. Judeca-te singur. Gaseste-ti puncte tari si mai ales puncte slabe.
3. Munceste fizic mult, zilnic, program prelungit. (sapat gradina, taiat lemne, sculptura, etc)
Dupa 6 luni ai uitat ca ai suferit de depresie.
Sigur ca-i mai comod sa inghiti 2-3 pastile si sa-ti plangi de mila.
Capu' sus si la treaba.
Desi razbate zeflemeaua din postarea ta eu totusi ti-am dai un raspuns. Cred ca nu meritai un raspuns pentru ca punctul tau de plecare e sa nu fii de aceiasi pare si atat. Nu pui in balanta nimic.
Daca-ti place bine daca nu sa stii ca e bine sa nu comentezi.
Nu era vorba despre mine ci despre cum ii invatam pe ceilalti sa scape de depresie!
Ce facem cu cei care nu au ales nici muzica sau sa fie vedeta de film si nici sunt de la sat sa sparga lemne cu toporul?
Daca vorbesti singur cu tine 2 ore si te mai aud si ceilalti iti vor pune imediat eticheta de nebun!
Mi-ati demonstrat ca nu sunteti capabil sa purtam nici discutie nici sa veniti cu altceva decat comportamente din popor, as zice chiar comuniste.
La "boli" noi rezolvari noi as zice!
Daca pastilele sunt singurele care dau rezultate, atunci asta este!
Nu cred ca ar vrea nimeni sa ia pastile daca nu ar fi ultima speranta!
Inseamna ca dv. sunteti sanatos tun, tot prin munca fizica si meditatie cu sinele!
Iata ca sunt foarte multe persoane care daca nu au depresie au probleme cardiace acolo ce le mai recomandam?
Eu zic asa societatea a creat problemele acestea noi sau vechi dar le-a inmultit, daca am zis mai sus cum a creat depresia si a inmultit-o, sunt curios daca nu cumva problemele tot mai frecvent cardiace (de care sufera persoane de toate varstele) nu sunt cumva in stransa legatura cu alimentatia si ceea ce se pune in alimentele mai mult sau mai putin 'Bio'.
Nu ne referim aici la cazuri particulare ca dv. poate aveti o sanatate de fier, si bunicul meu care a baut toata viata rachiu cate 2 litri pe zi este sanatos la cei 90 de ani! Asta nu il face in masura sa imi dea sfaturi despre cum se traieste sanatos! Uneori genetica buna bate modul de viata este adevarat, dar uneori! Asta este si motivul pentru care unii toarna alcool de dimineata pana seara si traiesc 90 de ani si altii mananca grefe toata viata si mor tineri!
Si eu ca si dv. vorbesc in metafore!
Daca detinea cineva tainele vindecarii depresiei fara medicamentatie se inchideau cabinetele medicilor psihiatri si cele ale psihologilor, care ce sa vedeti sunt PLINE!
Am fost sarcastic asa imi este felul, dar nici dv. nu sunteti mai breaz!
Dietele acestea cu oua de tara si gandire pozitiva mi se par desuete acum in societatea actuala, societatea bombardata cu alimente contaminate, cu sateliti si wi-fi la tot pasul, cu masini motoare termice care polueaza cat vechile tancuri ale URSS, si cate si mai cate, totul are un pret!
Eu vorbesc de societate la modul general, putin imi pasa ca pe munte un calugar traieste 120 de ani mancand radacini si copaci! Asta nu ar aduce nicio imbunatatire celor care nu traiesc acea viata.
Cum imbunatatim calitatea vietii acestea "contaminate" este pentru premiul Nobel, nu sa lasam totul si sa mergem sa traim langa un lac curat undeva in munti!
Ori dv. la probleme actuale ne invatati sa meditam si sa muncim de dimineata pana seara ...pai ce facem cu cei care lucreaza pe calculatoare? ca si aceia fac ceva
Cu cei care-s soferi de exemplu?
Pai nu toata lumea se invarte si reflecta in pensionarul care are inteligenta lui Ilie Moromete, pensionarul care are casuta lui si munceste in gradina
In curtea 'puscariei' unii se cred tari doar pentru ca au fost in trecut tari, dar uita ca in aceeasi curte sunt unii noi care-s mai tari decat ei, de la metaforician la metaforician zic
Cine are urechi aude cine nu, nu, cam asa le zicea si Iisus celor din jurul sau, ca nu toti aveau istetimea de intelege, noi o numim cunoastere!
Cu alte cuvinte unii inteleg ce am zis, altii nu!
S-a intamplat cum banuiam. Nu merita o discutie cu tine. Ptr ca esti conflictual iti dau si ignor. Pa.