| lauren68 a întrebat:

de curand am fost diagnosticata cu diabet si am si eu o intrebare daca am voie sa mananc magiun de prune fara zahar si nuci? multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| onasis1961 a răspuns:

Ai voi, dar in cantitati mici.Intreaba medicul de la boli de nutritie in ce cantitati ai voie dulciuri.

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Fructele dulci nu prea sunt permise (asa cum sunt prunele de magiun). Daca mori de pofta, poti inlocui gustarea de fructe dintr-o zi cu doua lingurite de magiun, dar nu repeta chestia asta mai des de o data la 3-4 luni.
Nucile sunt permise in cantitati foarte mici, de asemenea evita-le si nu face exces (un miez de nuca la gustarea de fructe, pe langa fructul respectiv o data la cateva luni e ok)

| Felys a răspuns:

Poti face gem de prune cu zahar de diabet, exista in magazin asa ceva, mama mea isi face desi e destul de scump dar asta e viata, nu intotdeuna este roz

| DraudeS a răspuns:

Buna ziua!

Nu cred ca este problema, avand in considerare ca nucile contin Iod (Nuca cruda).
Indicat este sa intrebi medicul.

Sanatate!

| HoneyPot a răspuns:

Conteaza foarte mult la ce nivel iti ajunge glicemia. Cu nucile nu cred ca ar fi probleme daca nu cumva esti supraponderala - contin multe uleiuri si grasimi. Dar gandeste-te ca un magiun poate avea continut de glucoza/fructoza intre 20 si 50% fara sa fie adaugat zahar. Este enorm. Consulta-te cu un diabetolog sau nutritionist si el o sa-ti dea un regim personalizat in functie de bolile conexe si de cat de mare ti-e deficienta de insulina. Eu n-am de unde sa stiu, coreland toate datele tale poate ca nici nuci nu ai voie sa mananci.