| ioanablajjj a întrebat:

de curand am inceput sa iau anticonceptionale, si unele fete mi-au spus ca de cand au inceput sa le ia nu le-au venit vreo 3 luni si s-au ingrasat destul de mult, si as vrea sa stiu de ce intarzie asa de mult menstruatia?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Menstruatia trebuie sa apara in cele 7 zile de pauza.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

În cazul administrării de anticoncepţionale, NU ar trebui să apară întârzieri menstruale!
Din contră, CM ar trebui să se REGLEZE!

Totuşi, în unele cazuri, apare amenoreea secundară ca reacţie adversă la AC sad
Asta în cazul în care întârzierea menstrei nu are alte cauze...

TREBUIE să mergi la un control la ginecologul care ţi-a prescris AC!


Toate cele bune.

| PanaceuUniversal a răspuns:

Pilulele anti-conceptie, sunt pilule cu concentratii de hormoni, ce cresc doza de hormoni esstrogeni pe care corpul o are. Asta duce la o ingrosare a mucusului cervical, si o oprire ciclului menstrual, ovarele nemaiproducand ovule, si automat duce la disparitia menstrei. In legatura cu ingrasarea: Avand in vedere ca este vorba despre hormoni, acestia pot afecta absorbtia anumitor minerale in corp, exemplu Na, sodiumul, ceea ce duce evident la o absorbtie marita de apa, ce duce la cresterea in greutate. Deasemenea ele pot interfera cu metabolismul, reducand arderile celulare si in asa fel ducand la dezvoltarea tesutului adipos ( grasime).

Trebuie sa stii, ca nu fiecare femeie poate folosi aceleasi pilule anticonceptionale sau in acelasi dozaj.
Inainte de a folosi anticonceptionalele, trebuie sa iti fie testate nivelele de hormoni din sange, pentru ca dupa administrarea pilulelor, sa nu ajungi la dezechilibre hormonale ce pot duce la: cresterea in greutate, formatiuni noduroase la nivelul sanilor, dureri ale glandelor mamare, lactatie, dismenoree...etc.

Doua sfaturi:
Mergi la un medic pentru un consult pentru ca acesta sa iti explice ce inseamna sa iei anticonceptionale, riscurile si beneficiile, si sa iti prescrie ceea ce tu ai nevoie.
2. Trebuie sa stii ca exista anumite restrictii alimentare cand folosesti anticonceptionale, de exemplu consumul de Grapefruit duce la inactivare, ceea ce creste la normal sansa de a ramane insarcinata. Deasemenea protectia e de numai 99% singura cale de a preveni 100% sarcina fiind abstinenta