Nu stiu ce poate sa insemne; a tine "destiul de regulat" pentru ca eu stiu doar 2 posibilitati: regulat si neregulat.
In cazul tau, nu cred ca se poate tine o socoteala, daca erai sau nu in peioada fertila, sau iti masori temperatura bazala?
Cum stii cand ai ovulatia si cum te feresti de sarcina, daca nu folositi prezervativ?
Barbatul cu care faci sex, a fost virgin, sau a avut experinta sexuala dinainte?
E ideea ca mie mereu imi venea inainte cu aproximativ o săptămana inainte de data exactă si mie ar cam trebui sa imi vina cam pe 20 pana pe 29 si nu imi fac nici un fel de măsurători. Dar totusi ce legatura are temperatura bazala ca nu am auzit pana acum? Imi dau seama ca a fost o greșeala ca am facut asta fara prezervativ si tocmai de asta imi e si frica si cel cu care am facut sex nu era virgin
Daca nu tii un calendar strict cu mentrele ca sa-ti poti calcula ovulatia si perioada fertila, se poate masura temperatura bazala si vei stii cu exactitate cand ai ovulatia.
Dar asta este valabila numai cand ai cilul menstrual regulat.
Cand iti incepi vaiat sexuala si nici nu te protejezi cu prezrevativ, este bine sa tii o situatia foarte clara si stricta a ciclului menstrual, pentru ca "ar trebui sa-mi vina cam pe la data aia" nu este o masuratoarea clara si te poti trezii insarcinata. ma rog, este problema ta, poate vrei sa ramai si insarcinata si atucni nu-ti pasa de calendare, ovulatie samd.
Faptul ca ai avut sex fara prezrevativ, imi spune clar ca nu-ti pasa daca vei ramane sau nu insarcinata, pentru ca, de ti-ar pasa, te-ai proteja.
Problema mare nu-i o sarcina, ca faci avort si 10 minute mai tarziu ai scapat. Problema cea mare este ca poti lua boli venerice de la care poti murii, mai ales de la persoane care obisnuiecs sa faca sex fara prezervativ, contamindu-se cu boli venerice pe care le impart cu generozitate, tutror cu care se culca. Tu habar nu ai daca ai luat ori nu vreo boala, pentru ca, unele nu au efecte rapide, cade exemplu sida, care isi face aparitia abia dupa 6 luni de la contaminare.
Stiu, toti spuneti la fel, nu mi se va intampla tocmai mie, si totusi, lunar sunt cel putin 1000 de persoane care iau o boala cu transmitere sexuala.
Nu prea mi se pare ceva în regulă să te răneşti folosind un penis care nu e învelit într-un înveliş steril. Ca să nu mai vorbim de riscul de sarcină şi bts.
Mergi la medicul ginecolog dacă tot ți ai început viata "sexuala". Așa face orice femeie matura. Ideea este sa fi la curent cu starea ta de sănătate, sa previi bolile si sa ti alegi din timp un medic cu care te înțelegi și consideri ca te poate trata la nevoie. Consultul se face ocazional (la nevoie obligatoriu) și regulat (din 4 în 4 luni sau mai des dacă ești mai activa).
Buna.
In primul rand este foarte grav ca ai facut sex fara prezervativ de la primele experiente sexuale, asta in cazul in care nu iti doresti un copil. Daca va doriti copil este totul ok daca ai si un partener stabil!
Problema in cazul in care nu iti doresti copil este ca poti ramane insarcinata si daca partenerul nu si-a dat drumu in tine pentru ca inainte de ejacularea exista cativa stropi care ies inaintea ejacularii si care sunt indeajuns pentru a produce o sarcina!
Pe langa aceasta posibila sarcina exista riscul imbolanvirii cu diverse boli cu transmitere sexuala care nu ies decat la analize de specialitate si care se vad decat dupa 6 luni de la infestare, adica daca partenerul tau a facut sex cu o persoana infestata cu anumite boli sau a fost infestat prin alte metode gen a facut o injectie sau alt mod de a lua virusul si nu au trecut decat 5 luni de cand a luat virusul este posibil sa ti-l fii transmis si tie.
Chiar daca el a facut analizele medicale de curand, dar a fost infestat la mai putin de 6 luni pana in analize cest lucru nu se observa la analize si vei credea ca este perfect sanatos!
Despre sangerarile tale este posibil ca himenul sa nu se fii rupt complet si de aceea sa existe sangerari!
Daca himenul este mai in spatele vaginului si penisul partenerului este mic posibil sa nu se produca ruptura, dar daca ai sangerat atucni ea s-a produs!
Dupa inceperea vietii sexuale este bine sa mergi regulat la un control si un test de Papanicolau! acest test se recomanda odata la 6 luni!
Deeaandreea9156 întreabă: