| MeMeMe97 a întrebat:

De ieri(vineri)am rubeola iar luni am teza si trebuie neapparat sa ajung la scoala! Ce tratamente imi recomandati?!(ceaiuri ceva...care sa plic pe iritatie!)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| yellowalien a răspuns:

Nu e o iritatie, ci o eruptie, provocata de un virus. Nu exista tratament. Ceea ce trebuie tu sa faci e sa stai izolat(a) in casa minimum o saptamana, sa astepti sa treaca eruptiile, pentru a evita sa-i imbolnavesti pe ceilalti in primul rand. Pe langa asta, cat esti bolnav(a) de rubeola sistemul tau imunitar nu e tocmai ok, asa ca risti sa te trezesti si cu complicatii.
Stai linistit(a), ca o teza se poate reprograma. Profesorul va intelege.

Răspuns utilizator avertizat
| Leutzbv a răspuns:

Imi pare rau pentru tine dar nu este recomandat sa iesi din casa mai ales daca ai rubeola. Intreaba-ti medicul de familie ca sa te sfatuiasca. Asa spun eu ca este cel mai bine. Sotia mea este asistenta si cand am avut copiii bolnavi nu i-am scos deloc afara, iar dupa aceea a luat si ea si tot asa nu a putut iesi din casa. Nu stiu exact de ce, dar am inteles ca ar putea aparea complicatii. Succes!

| MeMeMe97 explică (pentru Leutzbv):

Inteleg! Mi-a luat amma de la farmacie mixtura mentolata si niste pastilute care se numesc alerid...ma gandesc daca pot stopa cumva evolutia...adica pana luni as vrea sa imi treaca de pe fata! pe burta, spate, maine, picioare nu prea am probleme ca alea nu prea sunt expluse la aer(imbramcamintea)dar la fata nu am ce sa pun si as vrea sa ajung neaparat la teza!

| yellowalien a răspuns (pentru MeMeMe97):

Cine ti-a recomandat Alerid pentru rubeola? Rubeola nu e o alergie, e provocata de un virus! Trebuie sa o astepti sa se dezvolte, sa-ti lasi corpul sa o invinga si sa se imunizeze si atat!
Sper ca ai stat acasa luni...

| MeMeMe97 explică (pentru yellowalien):

Am stat!laughing)maine ma duc la ore!

| yellowalien a răspuns (pentru MeMeMe97):

Aaa bun!hee hee Sper ca esti ok acum!
Bafta la teza! big grin

| MeMeMe97 explică (pentru yellowalien):

Merci!kiss

| yourFanta a răspuns:

O sa iti treaca intr-o saptamana, daca esti baiat sa nu iesi afara ca poti sa ai probleme gravewinking

| Enciu_Natalia_1997 a răspuns:

Trimite pe cineva apropiat tie sa se duca la o farmacie sa iti dea un sirop pentru asa ceva si eu am avu sa nu iesi afara daca nu iti trece altfel vei avea probleme grave... si mie mki s-a intamplat in timpul tezei de mate a observat profu ca am cv pe fata si mkia spus sa ma duuc akksa si cea de la romana am dato separat
...vb cu prof tai sa le spui ce ai patit
...iti urez succes la teza